Breaking news

Schorsing Tonali officieel van kracht: Italiaan komende tien maanden niet in actie

Schorsing Tonali officieel van kracht: Italiaan komende tien maanden niet in actie

28-10-2023 13:04 Laatste update: 13:14

De gokschorsing van Sandro Tonali is officieel van krachtgegaan, zo blijkt uit een statement van zijn club Newcastle United. Even rekende de Engelse club dit weekend nog op de Italiaan zijn beschikbaar, maar daar komt niks van in.

In het statement van de Engelsen komt direct boven tafel tot wanneer Tonali precies geschorst is. De Italiaan, die werd gesnapt op gokken, zit een schorsing van tien maanden uit en kan op 27 augustus 2024 pas weer terugkeren op de voetbalvelden. Naast zijn schorsing, moet Tonali ook nog eens acht maanden deelnamen aan een gokrehabilitatieplan, om zo van zijn gokverslaving af te zien komen.

De maandenlange schorsing is niet alleen een flinke domper voor Newcastle United, dat afgelopen zomer nog 64 miljoen overmaakte naar AC Milan, maar ook het Nationale Elftal van Italië moet het dus de komende tijd doen zonder Tonali. Afgelopen dinsdag kwam de middenvelder nog in actie tegen Borussia Dortmund, wat voorlopig zijn laatste wedstrijd als voetballer is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!