Nieuws

'24 gewonden na rellen tussen Lens en PSV, Eindhovenaren kunnen boete verwachten'

'24 gewonden na rellen tussen Lens en PSV, Eindhovenaren kunnen boete verwachten'

25-10-2023 07:24

Er zijn maar liefst 24 mensen lichtgewond geraakt in Frankrijk vanwege rellen voorafgaand aan het duel tussen RC Lens en PSV, meldt de Franse politie. Het is niet duidelijk hoeveel van de supporters Nederlanders zijn. 

Het ging dinsdagavond mis in het centrum van Lens, waar 200 van de 2000 aanwezige fans naartoe gingen. 'Het ging mis toen een groep van zo’n 200 man zich vanuit het centrum van de stad naar het stadion begaf. Eerst braken rellen uit in de stad zelf, daarna in de buurt van het stadion. De politie gebruikte traangas en wapenstokken', schrijft De Telegraaf.

Ook tijdens de wedstrijd ging het mis. PSV-supporters sloopten tijdens de rust stoeltjes uit het uitvak en gooiden die samen met vuurwerk naar het vak van Lens-supporters. De Eindhovense club kan een boete verwachten van de UEFA na de uit de hand gelopen wedstrijd. De mobiele eenheid wist uiteindelijk de situatie te deëscaleren. 

PSV zal met dubbele gevoelens het stadion in Lens hebben verlaten. Uiteindelijk speelde de ploeg van Peter Bosz gelijk en staat de club op slechts twee punten na de eerste drie groepsduels.