Nieuws

Ferry de Haan over plotseling vertrek Veerman: 'Uiteindelijk wel een verrassing'

Ferry de Haan over plotseling vertrek Veerman: 'Uiteindelijk wel een verrassing'

04-02-2022 12:22

SC Heerenveen heeft misschien wel de drukste transferperiode van alle eredivisie clubs achter de rug. Directeur Ferry de Haan versterkte de club met Amin Sarr, Thom Haye, Sydney van Hooijdonk en Anas Tahiri. Daar tegenover stond het vertrek van trainer Johnny Jansen, Joey en Henk Veerman, Rodney Kongolo en Benjamin Nygren. Het vertrek van Henk Veerman was misschien wel de opvallendste.

De Volendamse spits had al jarenlang de intentie om ooit voor FC Utrecht uit te komen, ter ere van een overleden vriend. Dat het in de afgelopen transferperiode gebeurde is best opvallend gezien de stilte rondom Veerman. "Of het een verrassing was? Ja, uiteindelijk wel. Het is altijd redelijk rustig geweest rondom Henk", aldus De Haan in gesprek met de Heerenveen-kanalen. "Maar toen bekend werd dat Utrecht interesse had, is het eigenlijk best snel gegaan."

De Friezen anticipeerden snel op een mogelijk vertrek van Veerman. Sydney van Hooijdonk werd op huurbasis aangetrokken en zal nu voor de doelpunten moeten zorgen. "Met Sydney waren we in de zomer al bezig toen hij transfervrij kon vertrekken. Hij heeft toen de keuze gemaakt voor Bologna, maar omdat wij bleven zoeken naar een spits is er altijd een klein beetje contact geweest."