Reactie

Steijn snapt kritiek op Ibiza-trip niet: 'Je bent 24/7 trainer van Ajax'

Steijn snapt kritiek op Ibiza-trip niet: 'Je bent 24/7 trainer van Ajax'

22-10-2023 12:09 Laatste update: 12:10

Maurice Steijn heeft geen begrip voor de kritiek die hij kreeg op zijn tripje naar Ibiza. De trainer van Ajax kwam afgelopen week nogal onder vuur te liggen, omdat hij juist in deze grote crisissituatie ervoor koos om tijdens de interlandperiode Amsterdam te verlaten. Voorafgaand aan de 'degradatiekraker' tegen FC Utrecht deed hij zijn verhaal.

"Je bent 24/7 trainer van Ajax", begint Steijn voor de camera's van ESPN. "Degenen die écht in mijn functie hebben gezeten weten wat dat is. We hebben in de interlandperiode, waarin veertien dagen tussen twee wedstrijden zaten, van de 23 veldspelers maar twee beschikbaar gehad. Dus in de eerste dagen hebben we goed getraind en daarna besloten om iedereen een aantal dagen vrij te geven, wat heel normaal is bij clubs."

Steijn vertelt dat iedereen daar zijn eigen invulling aan mag geven en dat dan ook heeft gedaan. "Nogmaals, 24/7 ben je bezig. Dus of je nou in Scheveningen loopt, Den Haag of Spanje… Je bent bezig met Utrecht, bezig met de oude wedstrijden en het volgen van je internationals. Dus dat is onze invulling." De kritiek begrijpt hij dan ook niet. "Nee, dat snap ik niet. Nogmaals, als je echt weet hoe het is om hoofdcoach te zijn van Ajax, dan weet je hoe het zit."

Voor de wedstrijd tegen Utrecht heeft hij zijn elftal op een paar posities omgegooid. Zo begint Jorrel Hato weer in het centrum, moet Gaston Ávila genoegen nemen met een plaats op de bank en staat Borna Sosa op linksback. Waarom? "Nou, ik heb inderdaad gezegd dat ik naar een vast elftal wil, zo veel mogelijk. Maar dan moet je niet je ogen sluiten om soms tactisch iets te veranderen." Devyne Rensch ontbreekt ook, geblesseerd. "Wij denken dat we met name aan de linkerkant met Sosa daar in deze wedstrijd iets makkelijker onderuit voetballen, dus vandaar deze keuze."

Steijn zegt daarentegen geen 'vaste basiself' te hebben. "Je gaat kijken hoe ze het doen en als je dan terugkijkt, dan weet je ook dat Hato een uitstekende centrale verdediger. Wij denken dat in deze wedstrijd dit de beste formatie is."