Samenvattingen: Chelsea en Arsenal delen de punten, tweemaal feest in Manchester

22-10-2023 09:28 Laatste update: 09:54

Manchester United wist nipt af te rekenen met Sheffield United. Chelsea en Arsenal speelden gelijk en Manchester City trok een overwinning tegen nipt over de streep. Bekijk hier de samenvattingen van het premier League-voetbal van zaterdag.

Sheffield United - Manchester United 1-2

De ploeg van Erik ten Hag had het lastig op bezoek bij Sheffield. United kwam weliswaar op voorsprong, maar dat gebeurde enigszins tegen de verhouding in. Vanaf elf meter kwam Sheffield op gelijke hoogte. In de tweede helft was het de uitploeg die nadrukkelijker op zoek ging naar de overwinning, met succes. Diogo Dalot scoorde op weergaloze wijze en zorgde voor de drie punten.

Chelsea - Arsenal 2-2

De Premier League-topper van het weekend eindigde in een 2-2 gelijkspel. Chelsea kwam vanaf elf meter op voorsprong en verdubbelde vlak na rust de score. Arsenal kwam in de slotfase weer dichterbij en aan de hand van Leandro Trossard kwam de spanning volledig terug. Toch liepen beide ploegen puntverlies op omdat er daarna niet meer werd gescoord.

Manchester City - Brighton & Hove Albion 2-1

Manchester City mocht zaterdag weer eens drie punten bijschrijven. De afgelopen weken waren Arsenal, Wolverhampton Wanderers en Newcastle United te sterk, maar Brighton & Hove Albion ging ten onder. Door doelpunten van Erling Haaland en Julian Alvarez wist de ploeg van Pep Guardiola te winnen. Een doelpunt van Ansu Fati en een rode kaart van Manuel Akanji mochten niet meer baten.