Nieuws

'Twee jaar schorsing voor Argentijn die voor WK positief testte op doping'

'Twee jaar schorsing voor Argentijn die voor WK positief testte op doping'

20-10-2023 13:55 Laatste update: 14:00

Alejandro 'Papu' Gómez moet op de blaren zitten. De Argentijn, die in december nog wereldkampioen werd met zijn land, heeft een twee jaar durende schorsing gekregen voor het gebruik van doping. Dat meldt de Spaanse krant Relevo.

Zodoende is het nog maar de vraag of Gómez, ondertussen al 35 jaar oud, ooit nog een professionele voetbalwedstrijd zal gaan spelen. 'De oud-speler van Sevilla testte positief op een dopingtest die in november 2022, een aantal dagen voor het WK in Qatar, werd uitgevoerd', schrijft het medium.

'Het gebeurde allemaal tijdens een training in Sevilla, toen de artsen verrast werden van het feit dat Gómez een antidopingcontrole moest doen. De voetballer zou enkele dagen daarvoor slecht hebben geslapen, waardoor hij een siroop van een van zijn kinderen had ingenomen zonder overleg met de clubarts.' Gómez en Sevilla waren naar verluidt al enkele maanden op de hoogte van de melding, maar nu is er pas een sanctie uitgeroepen.

Sevilla zou er mede daarom toe hebben besloten om zijn contract, dat nog tot medio 2024 liep, te beëindigen. Hij kon daarom de transfervrije overstap maken naar AC Monza uit de Serie A, waar hij tot dusver in twee duels in actie kwam. Of Gómez in beroep gaat, is nog niet bekend.