Nieuws

Gorter vertrouwt op bijzonder hulpmiddel: 'Geeft energie en houdt me bij de les'

Gorter vertrouwt op bijzonder hulpmiddel: 'Geeft energie en houdt me bij de les'

19-10-2023 15:24

Jay Gorter staat, net als de rest van Ajax, onder flink wat druk en rekent op een speciaal hulpmiddel. De doelman van de Amsterdammers neemt elke wedstrijd kauwgom met een hoge dosis cafeïne mee. 

Gorter spreekt in het magazine Ajax Life over de lastige situatie waar Ajax zich momenteel in bevindt. De doelman krijgt zelf ook voldoende kritiek op zijn bord en stelt dat er in Nederland een zekere cultuur heerst. "Het gevoel na een geweldige redding kan binnen een mum van tijd worden omgedraaid door een foutje. Mentaal is dat soms lastig. In Nederland heerst een afrekencultuur. Schotland (waar Gorter op huurbasis speelde, red.) is relaxter. Daar hebben ze zoiets van: we zijn allemaal mensen en maken soms fouten."

De kauwgom helpt Gorter met de immense druk die nu bij Ajax komt kijken. "Ik kan voor een wedstrijd niet veel eten. Na een pastamaaltijd voel ik me te vol, terwijl ik me juist zo licht mogelijk wil voelen. Dan moet je het uit iets anders halen. Sommige jongens nemen een gelletje, ik eet kauwgom met een hoge dosis cafeïne. Dat helpt me. Het geeft energie en houdt me bij de les. Ik deed dat bij Go Ahead Eagles al. Inmiddels is het een ding geworden. Misschien ook wel iets mentaals."