Nieuws

Almere City reageert op Ajax-uitspraken clubpsycholoog: 'Nemen we afstand van'

Almere City reageert op Ajax-uitspraken clubpsycholoog: 'Nemen we afstand van'

16-10-2023 16:48 Laatste update: 16:59

Almere City FC neemt afstand van de uitspraken die clubpsycholoog Annemieke Zijerveld over Ajax. Zijerveld gaf zondag op de radio flinke kritiek op trainer Maurice Steijn en daar wil Almere City niets mee te maken hebben.

Almere City maakt via een clubstatement duidelijk zich niet bij Zijerveld te voegen. De sportpsycholoog ging flink tekeer op het adres van Steijn. "Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap", stelde Zijerveld onder meer.

'In de radio-uitzending heeft zij een aantal uitlatingen gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog. Almere City FC neemt afstand van deze uitlatingen', meent de club. Volgens Almere City zijn de uitspraken in strijd met 'respect voor de andere clubs en collega's hoog in het vaandel hebben staan'. De promovendus staat veertiende in de Eredivisie en staat daarmee ook boven Ajax. De Amsterdammers hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.