Nieuws

'Toekomst Steijn staat vast bij Ajax: interim-trainer staat al klaar bij verlies'

'Toekomst Steijn staat vast bij Ajax: interim-trainer staat al klaar bij verlies'

15-10-2023 07:25 Laatste update: 09:08
1

Louis van Gaal is volgens het Parool met een herinrichting bezig bij Ajax. De adviseur is samen met Alex Kroes bezig de club te herorganiseren en de samenwerking met Maurice Steijn kan wel eens beëindigd worden.

Van Gaal trad enkele weken geleden officieel in dienst, maar had daar voor al meerdere gesprekken gevoerd met Kroes over Ajax. Beide zijn het er over eens dat het intern anders moest en Kroes heeft, ondanks de bestaande concurrentiebedinging, samen met Van Gaal al besluiten gemaakt over de toekomst van de club. De aanstellingen van John van 't Schip en Marijn Beuker kwamen eveneens uit de gezamenlijke koker.

Met name voor Van ’t Schip kan een belangrijke rol zijn weggelegd. Volgens de krant staat het ontslag van Maurice Steijn al vast en zal Van 't Schip bij tegenvallende resultaten de rol van interim-manager op zich gaan nemen. Kroes heeft namelijk 'de handen vrij voor het zoeken naar een vervanger van Steijn, omdat het een trainer gaat worden die niet onder contract staat bij Ajax.' De rol van van Gaal zou uitgespeeld zijn op het moment dat alle plooien weer zijn gladgestreken en alle bestuurlijke positie weer zijn ingenomen.