'Hendriks heeft zich als een idioot gedragen, zijn rol bij Ajax is uitgespeeld'

'Hendriks heeft zich als een idioot gedragen, zijn rol bij Ajax is uitgespeeld'

13 oktober om 18:53
Laatste update: 13 oktober om 18:54

Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, is de rol van Maurits Hendriks binnen de club 'uitgespeeld'. De chief sports officer van de Amsterdammers moet volgens de journalist rekening houden met het feit dat zijn contract niet wordt verlengd en dat Marijn Beuker, de nieuwe beoogde directeur voetbal, veel van zijn taken gaat overnemen.

"Maurits Hendriks is uitgespeeld. Dat is helemaal klaar", aldus Verweij in de podcast Kick-Off. "Weet je wat het rare is? Iedereen vond al dat Hendriks een enorme weeffout is geweest van de vorige raad van commissarissen om hem aan te stellen. Een chief sports officer in een voetbalorganisatie… Hij had het voor het zeggen over de vrouwen, de jeugdopleiding en De Toekomst."

Verweij stelt dat Hendriks zich 'als een idioot' heeft gedragen op De Toekomst. "Hij heeft eigenlijk iedereen tegen zich in het harnas gejaagd en iedereen is er eigenlijk wel van overtuigd dat deze man weg moet bij Ajax. Enerzijds omdat de nieuwe directeur voetbal heel veel van zijn taken gaat overnemen. Maar Hendriks is toch met een bepaalde status binnengekomen als directeur van de NOC*NSF. Dus ze willen hem eigenlijk gewoon netjes naar de uitgang manoeuvreren."

Het contract van Hendriks loopt nog tot november 2024. "Maar ik kwam tegen dat hij op 19 september al begonnen is als directeur. Dus eigenlijk kunnen ze in 2024 gratis van hem af. Hij heeft nog een optie voor nog twee jaar, maar die gaat natuurlijk nooit gelicht worden."

Vrijdag werd bovendien bekend dat Danny Blind net als Louis van Gaal technisch adviseur van Ajax gaat worden. De oud-speler moet naar verluidt samen met Beuker en John van 't Schip invulling gaan geven aan het nieuwe technische beleid van de club.