'Weer nieuws uit Ajax-top: 'Blind gaat zelfde functie bekleden als Van Gaal''

'Weer nieuws uit Ajax-top: 'Blind gaat zelfde functie bekleden als Van Gaal''

13 oktober om 18:16
Laatste update: 13 oktober om 18:21

Danny Blind gaat bij Ajax dezelfde functie bekleden als Louis van Gaal. Volgens clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf wordt de 62-jarige oud-voetballer de tweede technisch adviseur van de raad van commissarissen van de club.

Verweij vertelt in de podcast Kick-Off 'heel groot nieuws te hebben'. "Danny Blind wordt adviseur van de raad van commissarissen, net als Louis van Gaal." Volgens de journalist is dat wel 'een boekhoudkundig ding'. "Ajax was te laat om Blind voor te dragen in de AVA. Dan moet er om Blind voor te dragen als commissaris een BAVA (Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, red.) worden uitgeschreven."

Verweij denkt dat er mogelijk meerdere nieuwe commissarissen kunnen komen. "Blind begint hoogstwaarschijnlijk als adviseur van de commissarissen, net als Van Gaal, om later commissaris te worden. Dat is een uitgemaakte zaak. Iedereen is heel enthousiast over de eerste periode van Blind als commissaris." De oud-speler en -trainer van de club was tussen 2018 en 2021 ook al rvc bij Ajax.

Eerder werd al bekend dat Van Gaal Blind had benaderd om een rol te spelen binnen de rvc. Dat begint nu dus steeds concreter te worden.