Nieuws

'Van Praag en Van Gaal zetten in op vervroegde overeenkomst met AZ over Kroes'

'Van Praag en Van Gaal zetten in op vervroegde overeenkomst met AZ over Kroes'

12-10-2023 21:38 Laatste update: 21:51

Michael van Praag en Louis van Gaal zouden werk maken van een vervroegde overeenkomst met AZ over Alex Kroes, zo meldt De Telegraaf donderdagavond. Het vernieuwde tweetal van Ajax zou zich niet neerleggen bij de ingangsdatum van 15 maart 2024.

Binnen Ajax hoopt het tweetal dat het Kroes eerder naar de Johan Cruijff ArenA kan halen. Op dit moment staat er een ingangsdatum van halverwege maart volgend jaar op de komst van Kroes. Volgens De Telegraaf zou Ajax nu een afspraak met AZ- directeuren Robert Eenhoorn en René Neelissen hebben gemaakt om te praten over een vroegtijdige komst van Kroes.

Bij AZ had men een non-concurrentiebeding opgenomen in het contract van Kroes, waar in Amsterdam niet rekening mee werd gehouden. Eerder liet AZ al middels een persbericht weten dat er ruimte was voor eventuele onderhandelingen, waar tot nu toe niks mee werd gedaan. Bij Ajax zouden Van Praag en Van Gaal nu werk maken van een overgang per 1 januari 2024.

Mogelijke opvolgers Steijn

Uit de berichtgeving van De Telegraaf blijkt ook dat Jan van Halst achter de schermen al aan een lijst met mogelijke vervangers bij een ontslag van Maurice Steijn zou werken. Op deze vermeende lijst zou de naam van Mitchell van der Gaag staan, die op dit moment werkzaam is als assistent van Erik ten Hag bij Manchester United.