Nieuws

The Guardian: twee Nederlandse spelers behoren tot de zestig grootste talenten

The Guardian: twee Nederlandse spelers behoren tot de zestig grootste talenten

11-10-2023 16:21

Jorrel Hato (Ajax) en Tygo Land (PSV) behoren tot de grootste voetbaltalenten ter wereld, aldus The Guardian. Het tweetal staat op een lijst met de zestig meest talentvolle spelers ter wereld die de Engelse kwaliteitskrant heeft samengesteld.

Elk jaar weer maakt The Guardian bekend welke zestig spelers in hun ogen tot de nieuwe generatie voetballers behoren die de komende jaren groot gaan worden. Dit jaar is er plaats voor zowel Hato als Land en ook afgelopen jaar waren er Nederlanders terug te vinden op de lijst. Hato behoort inmiddels tot de vaste basisspelers van Ajax, terwijl Land nu nog bij Jong PSV speelt maar wel indruk maakte in de voorbereiding op het huidige seizoen.

Ook afgelopen jaar was er plaats voor de nodige Nederlandse spelers. Gabriel Misehouy (Ajax), Mike Kleijn (Feyenoord) en Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) bemachtigden toen een plekje op de lijst.

Naast de Nederlandse spelers staan er nog een aantal blikvangers op die al bekend zijn voor het grote publiek. Zo is er plaats voor Endrick, die al een contract heeft getekend bij Real Madrid en wordt ook de naam van Lucas Bergvall genoemd. De jonge Zweed wordt naar verluidt in de gaten gehouden door Feyenoord.