Nieuws

Franse verdedigers vallen met bosjes: derde mandekker niet in actie tegen Oranje

Franse verdedigers vallen met bosjes: derde mandekker niet in actie tegen Oranje

09-10-2023 15:18 Laatste update: 17:39

Ook Dayot Upamecano heeft zich afgemeld bij het Franse nationale elftal, zo meldt de Franse bond. De verdediger van Bayern München is de derde centrale verdediger die niet mee kan spelen tegen het Nederlands elftal wegens een blessure.

Eerder deze maandag kwam het nieuws al naar buiten over het wegvallen van William Saliba en Jules Koundé. Daar is nu ook de naam van Upamecano bijgekomen, die zondag nog met Bayern in actie kwam tegen SC Freiburg. Hoe de blessure van de Fransman eruit ziet is nog onbekend, maar wel gaat hij de komende interlandperiode niet in actie komen voor Les Bleus.

Bondscoach Didier Deschamps heeft drie vervangers opgeroepen voor Saliba, Koundé en Upamecano. Jean-Clair Todibo, Axel Disasi en Malo Gusto zijn bij de selectie gehaald. Frankrijk treedt net als Oranje dus met een gehavende selectie aan.

Het duel tussen Nederland en Frankrijk staat komende vrijdag op de planning. Om 20.45 wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. Enkele dagen later nemen de Fransen het op tegen Schotland, in een vriendschappelijk duel.