Nieuws

‘Premier League past VAR-communicatie aan na gigantische blunder bij Liverpool’

‘Premier League past VAR-communicatie aan na gigantische blunder bij Liverpool’

07-10-2023 11:47 Laatste update: 11:57
1

De Premier League gaat aanpassingen doorvoeren in de VAR-protocollen, zo weet persbureau PA te melden. Dit heeft alles te maken met de gigantische blunder in het nadeel van Liverpool tegen Tottenham.

In de Engelse topper ging het compleet mis tussen de VAR en arbitrage. "Controle voltooid, controle voltooid. Het is prima, perfect. Klaar”, viel er te horen na controle van de VAR. Allen dacht men achter de beeldschermen dacht ging om het goedkeuren van een doelpunt van Luis Diaz. Echter ging het in werkelijkheid dat het om een check van buitenspel ging. Scheidsrechter Simon Hooper wees hierdoor het geldige doelpunt van Liverpool af, waardoor The Reds uiteindelijk met 2-1 te onder ging.

Vanaf dit weekend lijkt de Premier League met duidelijkere protocollen te komen rond de communicatie van de VAR en arbitrage. De aanscherping moet er voor 'een verbetering van de communicatie tussen de scheidsrechter en het VAR-team bij beslissingen op het veld' zorgen. Daarnaast zal de VAR ook de besluiten van scheidsrechters bevestigen, voordat het een check afrondt.