Nieuws

Slot beschikt over 'prima spits' tegen Atlético: 'Niet zijn eerste wedstrijd'

Slot beschikt over 'prima spits' tegen Atlético: 'Niet zijn eerste wedstrijd'

03-10-2023 19:06

Arne Slot ziet in Ayese Ueda een prima spits voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Vanwege een eerdere schorsing moet Feyenoord het nog altijd doen zonder topschutter Santiago Gimenez,waardoor de Japanner gaat spelen. 

In Madrid moet Feyenoord het dus nog doen zonder dé man in vorm Gimenez. "Het is altijd vervelend als een spits in zo'n goede vorm niet mee kan doen", meent Slot, geciteerd door het AD "Tegelijkertijd hebben we de afgelopen maanden kunnen zien, op de training en soms tijdens een invalbeurt, dat we met Ueda een prima spits hebben achter hem", zo vervolgt hij.

De oefenmeester erkent dat de weinig speelminuten van Ueda iets vervelends is. "De vraag blijft hoe hij met de intensiteit van zo'n wedstrijd omgaat. Maar daar komen we alleen achter door hem op te stellen", aldus Slot, die de Japanner graag speelminuten had willen geven in een oefenwedstrijd die niet door kon gaan door het uigespeelde restant van de Klassieker.

Ueda kwam deze zomer voor negen miljoen euro over van Cercle Brugge. Door een voetbalblessure viel de spits al snel uit en moest daardoor de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Celtic missen. In de Eredivisie kwam Ueda wel al in actie en wist in 112 minuten over zes wedstrijden één keer te scoren.