Opinie

De Vos: 'Ik denk dat de spionnen van Simeone geschrokken zijn van Feyenoord'

De Vos: 'Ik denk dat de spionnen van Simeone geschrokken zijn van Feyenoord'

02-10-2023 08:52

Sierd de Vos denkt dat Diego Simeone, de trainer van Atlético Madrid, woensdagavond zijn handen vol zal hebben aan Feyenoord. Beide ploegen staan dan in het Wanda Metropolitano tegenover elkaar in de Champions League. De Vos, seizoenkaarthouder én lid van Atlético, verwacht spektakel.

Volgens De Vos zijn Feyenoord en Atlético in eerste instantie vergelijkbare clubs. "Atlético heeft ook een zeer fanatieke aanhang en is een volksclub", zo vertelt de commentator van Ziggo Sport in gesprek met Voetbal International. "De mensen komen uit de binnenwijken van Madrid en vereenzelvigen zichzelf met de spelers. De club is rauw, maar ook heel erg verfijnd. Het is totaal anders dan de elitaire stadsgenoot Real Madrid en het Catalaanse Barcelona. Het is gewoon een hele mooie club om lid van te zijn…"

De Vos had in de jaren negentig slechts één wedstrijd nodig om zijn hart te laten vervoeren. Waar Atlético in de afgelopen jaren minimaal de knock-outfase van het miljardenbal of meer haalde, is dat momenteel iets anders. "Op Atlético is in de Champions League geen peil te trekken. Vorig seizoen vlogen ze eruit in de groepsfase", vervolgt hij. "Terwijl er in de beste tijd juist heel erg gefocust werd op de Champions League, want das was een geweldige inkomstenbron in vergelijking met de Spaanse competitie. In 2014 en 2018 stonden ze in de finale tegen Real Madrid. Daarna is het eigenlijk niet zo goed meer gegaan, met uitzondering van een mooie overwinning op Liverpool."

Vanaf 2011 staat de Argentijn Simeone al aan het roer bij de derde club van Spanje. De Vos verwacht een tactisch steekspel. "Ik denk dat Atlético zich gaat aanpassen aan Feyenoord en niet andersom. Slot, de Xavi van Bergentheim, was misschien minder als voetballer, maar als trainer veel beter dan de echte Xavi. Hij heeft bewezen dat hij tegenstanders met zijn tactiek kan lamleggen. Dat is nu ook aan de hand. Atlético zit in een vormcrisis, maar dat zitten ze al een jaar of drie in. En Feyenoord floreert."

"Ik denk dat de spionnen van Simeone, die naar Feyenoord zijn gaan kijken, heel erg geschrokken zijn", voegt hij daaraan toe. "Nu is het wel zo dat er in de Eredivisie heel open gespeeld wordt en in Spanje niet. Al kan Atlético zelf niet meer zo bouwen op de verdediging als vroeger. Vroeger kon je beter stoppen als je met 1-0 achter kwam, dat is niet meer zo. Ik denk dat het in Madrid een gelijkspel wordt, ik zie Atlético niet verder komen dan dat. Ze gaan verrast worden door de tactiek van Slot. En dan hoop ik op een overwinning in De Kuip, omdat daar de ruimtes groot zullen zijn. En dan is Atlético nog altijd dodelijk."

Atlético Madrid – Feyenoord staat woensdagavond om 18.45 uur op het programma. De wedstrijd is in hoogtepunten te volgen in het liveblog van VoetbalNieuws dat te zijner tijd online komt.