Breaking news

Koeman maakt voorselectie van Oranje bekend: Olij en Frimpong van de partij

Koeman maakt voorselectie van Oranje bekend: Olij en Frimpong van de partij

22-09-2023 13:06 Laatste update: 13:13
5

Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Nick Olij zit er voor het eerst bij en ook Jeremie Frimpong lijkt weer in genade aangenomen.

Voor Olij is het de eerste keer dat hij opgeroepen wordt voor het Nederlands elftal. De doelman van Sparta maakt ook dit seizoen weer een prima indruk en neemt de plaats in van de geblesseerde Justin Bijlow.

Ook de selectie van Frimpong is enigszins opvallend te noemen. De rechtsback van Bayer Leverkusen werd de afgelopen interlandperiode nog buiten de selectie gehouden omdat hij zich niet verkiesbaar stelde voor het EK met Jong Oranje, maar Koeman lijkt hem nu weer tot de mogelijkheden te zien voor een plek achter Denzel Dumfries, die de afgelopen interlandperiode uitblonk als rechter wingback.

Op dertien oktober speelt Oranje de kwalificatiewedstrijd voor het EK tegen Frankrijk. Drie dagen later, op zestien oktober, gaat het Nederlands elftal op bezoek bij Griekenland.

De gehele voorselectie van Oranje

Doelmannen: Mark Flekken (Brentford FC), Andries Noppert (SC Heerenveen), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries, Stefan de Vrij (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman (beide Feyenoord) en Micky van de Ven (Tottenham Hotspur).
Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners, Marten de Roon (beide Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AZ), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV) en Mats Wieffer (Feyenoord).
Aanvallers: Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey (allemaal Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (Hoffenheim).