AZ ziet comfortabele voorsprong na rust verdampen en levert wanprestatie in Bosnië

21-09-2023 20:40 Laatste update: 20:42

AZ heeft donderdagavond een wanprestatie geleverd tegen HSK Zrinjski Mostar. De Alkmaarders stonden bij rust nog met 0-3 voor, maar gaven het in de tweede helft helemaal weg. Het werd 4-3 in het voordeel van de Bosniërs.

AZ begon tegen Mostar met dezelfde elf als waarmee afgelopen weekend kinderlijk eenvoudig werd gewonnen van Sparta Rotterdam (2-0). Ook in Bosnië leek het al snel op een makkelijke avond uit te draaien. Myron van Brederode wist na tien minuten voetballen al voor de openingstreffer te zorgen na een afgemeten voorzet van Mayckel Lahdo en twintig minuten later zorgde Sven Mijnans voor de tweede Alkmaarse van de avond.

Kort voor rust leek AZ de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Dani de Wit maakte de derde treffer voor de ploeg van Pascal Jansen en daarmee gingen de Alkmaarders met een zeer comfortabele tussenstand de rust in.

Wat er na de rust gebeurde was voor velen ondenkbaar, maar gebeurde toch. Zvonimir Kozulj wist Matthew Ryan via een vrije trap te verrassen en twintig minuten later werd de spanning weer helemaal teruggebracht. Josip Corluka schoot van afstand op doel en daarmee wist hij de Australische doelman van AZ opnieuw te kloppen.

Het lamgeslagen AZ wist niet wat het overkwam en dat werd drie minuten later nog wat pijnlijker duidelijk. Aldin Hrvanovic maakte de gelijkmaker en daarmee was de 0-3 voorsprong van een klein uur eerder weer helemaal weggevaagd. Het werd nog erger voor de Alkmaarders toen Kozulj, de man die de ommekeer in gang zette, de 4-3 maakte. Helaas voor AZ bleef het daar bij.

Het andere duel in de groep tussen Legia Warschau en Aston Villa eindige overigens voor AZ ook niet in een positief resultaat. De Poolse kampioen won met 3-2 van The Villains, de op papier moeilijkste opponent van de groep.