Nieuws

Wie scoorde de meeste doelpunten ooit in De Klassieker? Top 5 doelpuntenmakers

Wie scoorde de meeste doelpunten ooit in De Klassieker? Top 5 doelpuntenmakers

19-09-2023 13:16

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord staat weer voor de deur. Zondag treft Ajax Feyenoord in de Arena. De spectaculair affiche. Maar wie scoorde nu de meeste doelpunten ooit in ontmoetingen tussen deze twee ploegen? VoetbalNieuws geeft je een overzicht van de top 5.


1. Sjaak Swart - 18 goals 

Met afstand topscorer aller tijden in De Klassieker is de onvolprezen Sjaak Swart. De Ajax-icoon maakte maar liefst 18 doelpunten tegen eeuwige rivaal Feyenoord tijdens zijn illustere carrière. Swart is de meest scorende en meest spelende Ajacied ooit.

2. Cor van der Gijp - 14 goals

Feyenoord-legende Cor van der Gijp, de oom van René, staat op plek 2 met 14 treffers. De aanvaller wordt nog altijd gezien als een van de beste spelers uit de historie en is nog altijd topscorer van de club met 177 doelpunten in 233 wedstrijden. 

3. Piet van Reenen & Jari Litmanen - 12 goals

Piet van Reenen is de meest scorende Ajax-speler in de clubgeschiedenis met 273 doelpunten. De aanvaller maakte 12 goals tegen Feyenoord. Ook de Finse vedette Jari Litmanen trof 12 keer doel in De Klassieker.

4. Ruud Geels & Henk Groot - 11 goals 

Clubiconen Ruud Geels en Henk Groot staan op plek 4 met 11 goals. Beiden kwamen uit voor zowel Ajax als Feyenoord gedurende hun carrière. Geels en Groot behoren tot de productiefste Eredivisie-spelers aller tijden.

5. Cruijff, Van Basten, Huntelaar & Barendrecht - 9 goals

Op plek 5 vinden we maar liefst 4 spelers met 9 treffers in De Klassieker. Johan Cruijff maakte goals voor zowel Ajax als Feyenoord. Marco van Basten en Klaas-Jan Huntelaar scoorden voor Ajax. Jaap Barendrecht trof 9 keer doel tegen de aartsrivaal.