Nieuws

Lewandowski krijgt Wit-Rus voor de groep bij tegenstander Oranje in Nations League

Lewandowski krijgt Wit-Rus voor de groep bij tegenstander Oranje in Nations League

31-01-2022 15:31 Laatste update: 17:20

Polen heeft een nieuwe bondscoach. De Wit-Rus Czeslaw Michniewicz is aangesteld als opvolger van de Portugees Paulo Sousa, communiceert de Poolse voetbalbond via de officiële kanalen. De Zuid-Europeaan leverde zijn contract in december in om aan de slag te gaan bij de Braziliaanse topclub Flamengo.

Michniewicz staat direct bij cruciale wedstrijden voor de groep als eindverantwoordelijke. In de play-offs voor een WK-ticket moet Polen zien af te rekenen met Rusland. De ontmoeting met het buurland staat gepland voor 24 maart. Als Polen de ontmoeting in zijn voordeel beslist, dan is de winnaar van de wedstrijd tussen Tsjechië en Zweden de opponent in de finale.

Daarnaast is Polen de tegenstander van Nederland in de strijd om de Nations League: op 10 juni kruisen beide ploegen om 20.45 uur de degens in De Kuip. Michniewicz is een bekende in de Poolse voetbalwereld. In de afgelopen twintig jaar zwaaide hij met de scepter bij onder meer Legia Warschau, Lech Poznan en Jong Polen. In een eerder stadium werd Andriy Shevchenko nog gelinkt aan de vacante trainerspost. De Oekraïner werd onlangs ontslagen bij Serie A-club Genoa.