Breaking news

AD: Steijn en Mislintat zorgen voor onrust bij Ajax, 'situatie niet lang houdbaar'

AD: Steijn en Mislintat zorgen voor onrust bij Ajax, 'situatie niet lang houdbaar'

15 september - 21:45 Laatste update: 21:49
1

Er heerst chaos bij Ajax. Technisch directeur Sven Mislintat en hoofdtrainer Maurice Steijn zorgen voor spanningen en dus is de situatie niet lang houdbaar, stelt het Algemeen Dagblad in een uitgebreide analyse.

Intern zijn er bij Ajax zowel twijfels over Steijn als Mislintat. Er zijn veel ergernissen en meningsverschillen, al liet Steijn in een interview weten dat het wel meevalt. 'Ze praten met elkaar op professionele basis, maar de ergernis en onderlinge meningsverschillen zijn niet opeens verdwenen', stelt het AD in een analyse.

Mislintat zou stomverbaasd de uitspraken van Steijn over de huidge selectie hebben aangehoord. "Met een speler als Josip Sutalo kan ik prima leven, maar met de rest moeten we het nog maar afwachten", zei de Haagse oefenmeester na het uitduel met Fortuna Sittard. Intern zijn de uitspraken, en dan met name de timing ervan, niet helemaal lekker gevallen. Naar de handelswijze van Mislintat wordt echter ook met gefronste wenkbrauwen gekeken.

De toekomstige algemeen directeur Alex Kroes is ook niet te spreken over het werk van Mislintat. Zo vindt hij de transfersommen die voor onder meer Chuba Akpom en Georges Mikautadze zijn neergelegd verbazingwekkend hoog. De conclusie van het AD laat geen vraagtekens achter. 'Dat de huidige situatie niet lang houdbaar is, is voor iedereen bij Ajax inmiddels wel duidelijk.'Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!