Nieuws

Barça moet flink inleveren: Laporta snijdt voor honderden miljoenen in salarishuis

Barça moet flink inleveren: Laporta snijdt voor honderden miljoenen in salarishuis

14-09-2023 13:25 Laatste update: 14:09

Dat FC Barcelona flink moest bezuinigen was wel duidelijk, maar hoeveel was nog altijd de vraag. Uit nieuwe cijfers van LaLiga blijkt dat de Catalanen flink hebben moeten inleveren in het salarishuis.

Ieder jaar geeft de Spaanse bond de cijfers vrij omtrent het salarishuis van iedere Spaanse ploeg. Individuele contracten worden niet bloot gegeven, maar wel een getal onder aan de streep. Het gaat niet om het bedrag dat uitgegeven wordt, maar wat maximaal te besteden is. Afgelopen seizoen zaten de Catalanen nog op een bedrag van 648 miljoen euro, maar voor komend seizoen mag Barça 'slechts' 270 miljoen euro aan salarissen uitgeven. Joan Laporta heeft deze zomer dus voor maar liefst 378 miljoen euro moeten snijden in de selectie. Mede door het vertrek van grootverdieners Sergio Busquets, Jordi Alba en Ousmane Dembélé is dat mogelijk geworden.

Real Madrid blijft flink mogen uitgeven aan salarissen. Afgelopen seizoen lag het limiet van De Koninklijke nog op 683 miljoen euro aan salaris. Dit seizoen is dat bedrag gegroeid naar 727 miljoen. Atlético Madrid bezet de derde plaats. Zij mogen 296 miljoen euro spenderen aan het salarishuis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!