Nieuws

Alles over Atlético Madrid, de tegenstander van Feyenoord in de Champions League

Alles over Atlético Madrid, de tegenstander van Feyenoord in de Champions League

01-10-2023 13:53 Laatste update: 04-10-2023 10:41

Feyenoord is voor het eerst sinds 2017 weer actief in de Champions League. De Rotterdamse landskampioen is in poule E gekoppeld aan Atlético Madrid, Lazio en Celtic. VoetbalNieuws licht alle tegenstanders voor je uit. Deze keer: Atlético!

Atlético Madrid werd op 26 april 1903 opgericht en speelt sinds 2017 haar wedstrijden in het Estádio Metropolitano, dat plaats biedt aan ongeveer 68.000 toeschouwers. De club werd in totaal elf keer kampioen van Spanje, won tien keer de Copa del Rey, twee keer de Supercopa de España, drie keer de UEFA Europa League en drie keer de UEFA Super Cup. Een behoorlijke prijzenkast dus, waarmee Atlético over het algemeen wordt beschouwd als de derde club van Spanje, achter Real Madrid en FC Barcelona.

Bij Los Colchoneros of Los Rojiblancos, zoals de bijnamen van de club luiden, staat de Argentijnse coach Diego Simeone al sinds 2011 aan het roer. Onder zijn leiding bereikte de club in 2014 voor het eerst sinds 1974 de finale van de Champions League. Daarin werd uiteindelijk na verlenging verloren van Real Madrid. Simeone en zijn mannen flikten dat kunstje twee jaar later nog eens en speelden weer tegen dé grote concurrent, maar gingen deze keer ten onder na strafschoppen. Zodoende hangt er nog altijd een grote vloek boven de club als het gaat om het spelen van Champions League-finales. In 1974 werd er namelijk al verloren van Bayern München.

Desondanks staat Atlético te boek als een serieuze Europese grootmacht. Het behaalt immers vrijwel ieder seizoen de knock-outfase van de Champions League en heeft daarin al menig voetbalsupporter leuke avondjes bezorgt. Het oude stadion van de club, het Vicente Calderón, was één van de meest karakteristieke van Europa.

Vorig seizoen wilde het echter niet zo vlotten voor Atlético in het miljardenbal. In een poule met Bayer Leverkusen, Club Brugge en FC Porto werd het namelijk verrassend laatste, waardoor het avontuur al gauw voorbij was. Van Atlético wordt dit seizoen geëist dat ze overtuigend de poulefase doorstaan, al zal onder meer Feyenoord daar anders over denken. Beide ploegen stonden in 2021 al eens tegenover elkaar, toen in een oefenwedstrijd in de voorbereiding. Mooi gegeven voor Feyenoord: er werd toen in de blessuretijd met 2-1 gewonnen door een doelpunt van Naoufal Bannis. De Kuip zat, bij een vriendschappelijk duel, helemaal vol en ging uit haar dak alsof er een échte Europese zege werd geboekt. Dat belooft dus wat voor het tweeluik in de Champions League!

Bij Atlético Madrid, dat vaak in een 5-3-2-formatie speelt, staan een aantal absolute wereldtoppers onder contract. Daaronder valt bijvoorbeeld ook onze eigen Memphis Depay. De man die grootste marktwaarde vertegenwoordigt, is echter de Argentijnse wereldkampioen Rodrigo de Paul. Samen met Thomas Lemar en Marcos Llorente vormt hij een ijzersterk middenveld. Maar ook voor goalgetter Antoine Griezmann en de Sloveense doelman Jan Oblak zal De Kuip volstromen! Er wachten voor Feyenoord dus twee heerlijke Europese clashes met Atlético, de ploeg die als favoriet in poule E mag worden beschouwd!

Selectie Atlético Madrid

Keepers: Jan Oblak, Ivo Grbic

Verdedigers: José María Giménez, Mario Hermoso, Caglar Söyüncü, Stefan Savic, Reinildo Mandava, Javi Galán, Nahuel Molina, César Azpilicueta

Middenvelders: Axel Witsel, Rodrigo de Paul, Marcos Llorente, Koke, Sául Ñíguez, Pablo Barrios, Thomas Lemar

Aanvallers: Samuel Lino, Rodrigo Riquelme, Vitolo, Ángel Correa, Antoine Griezmann, Álvaro Morata, Memphis Depay

Onderling programma

woensdag 4 oktober, 18.45 uur: Atlético Madrid - Feyenoord
dinsdag 28 november, 21.00 uur: Feyenoord - Atlético Madrid