Nieuws

Reiziger baalt van keuze Gravenberch: 'Je wil graag voor Oranje spelen of niet'

Reiziger baalt van keuze Gravenberch: 'Je wil graag voor Oranje spelen of niet'

04-09-2023 15:42 Laatste update: 17:25
1

Michael Reiziger baalt van de beslissing van Ryan Gravenberch. De middenvelder besloot om zich af te melden voor Jong Oranje na zijn transfer naar Liverpool. De bondscoach van de jongelingen vindt het geen goede keuze.

Gravenberch maakte op Deadline Day de overstap van Bayern München naar Liverpool, dat om en nabij de veertig miljoen euro voor de middenvelder betaalt. De jeugdexponent van Ajax besloot om zich niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje om zich te focussen op The Reds. "Ik vind het geen goede keuze, dat heb ik hem ook meegegeven. Als je naar het Nederlands elftal gaat dan doe je dat met je hart. Je wil graag voor het Nederlands elftal spelen of niet", aldus Reiziger tegenover ESPN.

De bondscoach probeerde Gravenberch nog over te halen. "Tuurlijk heb ik dat geprobeerd. Hij is een speler met veel kwaliteit. Maar hij is ook nog jong en jonge jongens maken soms minder goede keuzes. Ik hoop dat hij hier in de toekomst van gaat leren."

Fedde de Jong is opgeroepen als vervanger. Jong Oranje speelt twee duels deze interlandperiode. Op 8 september Jong Moldavië de tegenstander in Waalwijk. Vier dagen later is Noord-Macedonië het opponent.