Nieuws

Wijnaldum naar Al Ettifaq, welke spelers gingen deze zomer naar het Midden-Oosten?

Wijnaldum naar Al Ettifaq, welke spelers gingen deze zomer naar het Midden-Oosten?

02-09-2023 22:12 Laatste update: 03-09-2023 00:04

Georginio Wijnaldum maakt de overstap naar Al-Ettifaq. De club uit Saudi-Arabië betaalt naar verluidt tien miljoen euro aan PSG. De Saudische clubs hebben flink getrokken aan de topspelers in het voetbal deze zomer. De markt is nog open in het Midden-Oosten, maar welke spelers maakten de overstap naar Saudi-Arabië en hoeveel gaven de clubs tot nu toe uit? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Al-Nassr


Al-Nassr heeft flink ingeslagen op de transfermarkt deze zomer en enkele indrukwekkende namen aan hun selectie toegevoegd. De club heeft Otávio overgenomen van FC Porto voor een bedrag van zestig miljoen euro. Daarnaast maakte Sadio Mané de overstap van Bayern München voor dertig miljoen euro en Aymeric Laporte komt voor 27,5 miljoen euro over van Manchester City. Seko Fofana, afkomstig van RC Lens, heeft zich ook bij Al-Nassr gevoegd deze zomer voor een bedrag van 25 miljoen euro. Marcelo Brozovic, voorheen actief bij Inter Milan, is overgekomen voor 18 miljoen euro. Alex Telles, die eerder voor Manchester United speelde, sluit zich ook aan bij de Saudi's en heeft de club 4,6 miljoen euro gekost. In totaal gaf de club deze zomer 165,1 miljoen euro uit.

Al-Hilal


Al-Hilal heeft zich deze transferperiode flink versterkt met enkele topnamen uit de voetbalwereld. De club heeft Neymar binnengehaald van Paris Saint-Germain voor een indrukwekkend bedrag van 90 miljoen euro. Daarnaast heeft Al-Hilal Malcom overgenomen van Zenit St. Petersburg voor 60 miljoen euro en Rúben Neves van Wolverhampton Wanderers voor 55 miljoen. Aleksandar Mitrovic, eerder actief bij Fulham, heeft zich bij Al-Hilal gevoegd voor een bedrag van 52,6 miljoen euro. Sergej Milinkovic-Savic, afkomstig van SS Lazio, is overgekomen voor 40 miljoen. Kalidou Koulibaly is nu ook een speler van de Saudische club en heeft de club 23 miljoen euro gekost en kwam over van Chelsea. Bono, de doelman van Sevilla FC, is overgestapt voor 21 miljoen. Tot slot heeft Al-Hilal ook Hassan Tambakti overgenomen van Al-Shabab FC voor 11,5 miljoen. In totaal gaf de club 353,1 miljoen euro uit.

Al-Ittihad


Al-Ittihad heeft enkele opvallende namen aan de selectie toegevoegd. Fabinho maakte de overstap van Liverpool voor een bedrag van 46,7 miljoen euro. Daarnaast heeft de club Jota binnengehaald, de 24-jarige Portugese vleugelspeler afkomstig van Celtic FC, voor een som van 29,1 miljoen euro. Maar de echte klappers zijn de transfervrije aanwinsten. Karim Benzema kwam over van Real Madrid en N'Golo Kanté heeft Chelsea verlaten om zich bij de Saudi's te voegen. In totaal gaf de club 76.8 miljoen euro uit.

Al-Ettifaq


Al-Ettifaq was ook actief op de transfermarkt. De Saudische topclub heeft enkele opvallende namen aan de selectie toegevoegd. Jordan Henderson, de 33-jarige centrale middenvelder, maakte de overstap van Liverpool voor een bedrag van 14 miljoen euro. Daarnaast heeft de club Jack Hendry binnengehaald. De 28-jarige Schotse centrale verdediger afkomstig van Club Brugge KV, kwam voor een som van vijf miljoen euro over. Ook een echte klapper is de transfervrije aanwinst Moussa Dembélé. De 27-jarige Franse spits kwam over van Olympique Lyon. In totaal gaf de ploeg 19 miljoen euro uit.

Met deze indrukwekkende transfers lijkt de Saudische voetbalcompetitie zich steeds meer te profileren als een serieuze bestemming voor topspelers uit de grote Europese competities. Het wordt interessant om te zien hoe de competitie gaat veranderen en of de populariteit van het Saudische voetbal internationaal gaat stijgen.