Nieuws

'Slagvaardig Willem II doet opnieuw zaken: AZ'er wordt definitief overgenomen'

'Slagvaardig Willem II doet opnieuw zaken: AZ'er wordt definitief overgenomen'

29-01-2022 17:12

Thijs Oosting is dicht bij een overstap naar Willem II. De aanvallende middenvelder van AZ staat op de nominatie om verkocht te worden aan de Tricolores. Bij de formatie van trainer Pascal Jansen kwam de spelmaker amper aan de bak.

De interesse van Willem II in Oosting is al langer bekend. Nu weet het Brabants Dagblad dat beide clubs binnenkort zaken gaan doen en een directe overgang onderwerp van gesprek is. De zoon van RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting werkte al eerder samen met Fred Grim, de huidige oefenmeester van de Tilburgers.

Toen Grim nog met de scepter zwaaide bij RKC kwam Oosting in zeven duels tot vier treffers namens de Waalwijkers. In de zomer was er ook al interesse, maar toen wisten clubs geen overeenstemming te bereiken. Het contract van de 21-jarige middenvelder loopt tot medio 2022 door bij de Alkmaarders, waardoor er een transfersom op tafel moet komen.

Mocht de transfer definitief beklonken zijn, kan Oosting zijn debuut voor Willem II maken in een wedstrijd tegen zijn vader. Op zondag 6 februari gaat RKC op bezoek in Tilburg. Met de komst van Oosting slaat technisch directeur Joris Mathijsen opnieuw een slag. In een eerder stadium werden Jizz Hornkamp en Kilian Ludewig naar Brabant gehaald. Ook ziet het er naar uit dat verdediger Wessel Dammers overkomt van FC Groningen.