Transfernieuws

Barça-vicevoorzitter ziet Haaland niet snel komen: 'Het huis lag in puin'

Barça-vicevoorzitter ziet Haaland niet snel komen: 'Het huis lag in puin'

10-10-2021 09:40

Het wemelt van de geruchten rond Erling Haaland, maar een overstap naar FC Barcelona lijkt er niet in te zitten voor de topschutter van Borussia Dortmund. Volgens vicevoorzitter Rafael Yuste is het belangrijk om eerst de financiën op orde te krijgen.

Haaland zou door een transferclausule voor 75 miljoen euro kunnen vertrekken bij Dortmund na dit seizoen. Barça-voorzitter Joan Laporta wakkerde onlangs de hoop aan bij de Catalaanse fans. "We kunnen volgende zomer een grote ster halen en we zijn nu bezig om het geld bij elkaar te krijgen", beloofde hij.

Yuste trapt echter op de rem. "We zullen moeten zien hoe de situatie is en wie we kunnen aantrekken", zegt hij tegen Mundo Deportivo. "We troffen het huis in puin aan. Eerst moeten we dat weer opbouwen en versterken, daarna zullen we zien wat er mogelijk is. Maar we verliezen niet uit het oog dat we de beste spelers willen hebben en Haaland is één van de beste spelers ter wereld."

Yuste weet echter ook dat de Noor een fors prijskaartje heeft. Het is geen geheim dat zaakwaarnemer Mino Raiola de beste deals uit het vuur weet te slepen voor zijn spelers en zichzelf. Hij ziet een transfer naar Barça daarom niet snel gebeuren. "Nee. Onder het vorige bestuur, een rampzalige periode, werden spelers gekocht zonder te weten of de club ze kon betalen. Het verhoogde de schulden en zorgde voor een enorme salarislast.