Breaking news

'Ajax wil transferstunt realiseren: Argentijnse wereldkampioen wil naar Amsterdam'

'Ajax wil transferstunt realiseren: Argentijnse wereldkampioen wil naar Amsterdam'

25-08-2023 12:21 Laatste update: 13:57

Ajax hoopt zich deze zomer nog te versterken met Thiago Almada van Atlanta United. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. Volgens de krant probeert technisch directeur Sven Mislintat een transferstunt realiseren, door de Argentijnse wereldkampioen naar Amsterdam te halen.

De 22-jarige aanvallende middenvelder geniet naar verluidt interesse van meerdere Europese topclubs, maar zou zelf graag naar Ajax willen. Daar kan hij de opvolger worden van Mohammed Kudus, die naar alle waarschijnlijkheid naar West Ham United vertrekt.

Almada geldt al jaren als één van de grootste talenten van Argentinië. De kleine spelmaker kon in 2022 al vanaf Vélez Sarsfield naar Europa, maar koos er toen voor om in Amerika bij Atlanta te gaan spelen. Daar is hij dit seizoen met acht goals en tien assists in 22 duels van absolute waarde. Op het afgelopen WK speelde ij zes minuten mee in de poulewedstrijd tegen Polen, waardoor hij de wereldtitel al op zijn naam heeft staan.

Zijn marktwaarde wordt geschat op ongeveer 25 miljoen euro, maar Mislintat hoopt hem naar verluidt voor minder in te lijven. De Duitse bestuurder heeft uitgebreide scoutingsrapporten ontvangen en weet volgens De Telegraaf zeker dat hij 15 miljoen euro exclusief bonussen moet gaan kosten. Almada werd overigens eerder deze zomer nog in verband gebracht met Feyenoord, maar dat werd nooit concreet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!