Nieuws

Pers looft Kudus na prachtig afscheid: 'een schitterend cadeau'

Pers looft Kudus na prachtig afscheid: 'een schitterend cadeau'

25 augustus - 07:28 Laatste update: 07:32

Mohammed Kudus heeft donderdagavond afscheid genomen van Ajax met een glansrol. De Ghanese aanvaller was goed voor een hattrick in het duel met Ludogorets in de play-offs van de Champions League (1-4 winst). 

De Nederlandse media zijn lyrisch over Kudus, die vermoedelijk op het punt staat een transfer naar West Ham United af te ronden. 'Ajax heeft dankzij Mohammed Kudus een reuzenstap gezet naar de groepsfase van de Europa League en dat oogt als een schitterend afscheidscadeau' schreef De Telegraaf.

Volgens de kranten heeft Kudus laten zien waarom West Ham ruim 45 miljoen euro voor hem wil neertellen. 'Met een primeur tegen Loedogorets duwde Mohammed Kudus Ajax nog even de Europa League in en liet hij de ogen van zijn nieuwe fans verder twinkelen', stelde het Algemeen Dagblad.

Beide kranten hebben met de aanvaller na de wedstrijd gesproken en Kudus laat blijken dat dit naar alle waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd was voor Ajax. "Ik denk dat er de komende dagen wel meer duidelijk wordt. Maar daar heb ik geen controle over. De gesprekken (met West Ham United, red.) gaan door en we kijken of er een akkoord komt. Dat is niet mijn job. Ik moet mijn werk op het veld doen", aldus Kudus geciteerd door De Telegraaf.

De Volkskrant noemt het duel met Ludogorets een 'vaarwel in stijl' van de aanvaller annex middenvelder. 'Kudus is de publieksspeler van het elftal. Lang niet altijd goed, soms het overzicht kwijt of niet helemaal overtuigd van het belang van een wedstrijd, maar als het zijn afscheid was donderdag, was het een vaarwel in stijl', schreef de krant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s