Breaking news

'Ajax en West Ham United naderen akkoord over Kudus voor meer dan veertig miljoen'

'Ajax en West Ham United naderen akkoord over Kudus voor meer dan veertig miljoen'

17-08-2023 18:28 Laatste update: 18:35
20

Ajax en West Ham United naderen een akkoord over Mohammed Kudus, meldt The Guardian. Volgens het Engelse medium gaan ze in Amsterdam om en nabij de 47 miljoen euro overhouden aan de Ghanees.

Volgens de laatste berichtgeving onderhandelt West Ham-directeur Tim Steidten momenteel met Ajax in Amsterdam over Kudus, en daar lijken de Amsterdammers een flink slaatje uit te slaan. Volgens The Guardian gaat het om veertig miljoen pond voor de multifunctionele speler, dat is omgerekend een bedrag van ongeveer 47 miljoen euro.

Het genoemde bedrag is een flinke meevaller voor Ajax. Eerder circuleerden er bedragen van veertig miljoen euro voor Kudus, maar dat lijkt nu toch een stuk meer te gaan worden. Het zou alles te maken kunnen hebben met de deadline die de club uit de hoofdstad onlangs bij Kudus neerlegde. De speler moest ruim een week geleden snel een beslissing maken óf het bedrag zou oplopen. Dat lijkt nu dus te zijn gebeurd.

Ajax en West Ham blijken in ieder geval goede zakenpartners. Eerder deze window vertrok Edson Álvarez al richting Londen. Aan zijn transfer houdt de nummer drie van het vorige Eredivisie-seizoen ruim 35 miljoen euro over.