Breaking news

'Chelsea tast mis: Liverpool bereikt voor gigantisch bedrag akkoord met Brighton'

'Chelsea tast mis: Liverpool bereikt voor gigantisch bedrag akkoord met Brighton'

11-08-2023 07:30 Laatste update: 08:04

Moises Caicedo gaat niet van naar Chelsea FC, maar naar Liverpool. The Reds hebben volgens The Athletic en Fabrizio Romano een akkoord bereikt met The Seagulls. 

Chelsea leek lange tijd met Caicedo aan de haal te gaan, maar Liverpool dacht daar anders over. Donderdagnacht kwam de club van Virgil van Dijk en Cody Gakpo met een bod van liefst 127 miljoen euro. Liefst twaalf miljoen euro meer dan het bod wat de Londenaren hadden neergelegd bij Brighton. Het is bovendien een recordbedrag in de Premier League. Nog nooit leverde een speler uit de Engelse competitie zoveel geld op. Van Dijk is bovendien niet meer de duurste speler van Liverpool ooit. De 84,65 miljoen euro die The Reds aan Southampton betaalden wordt nu ruimschoots overtroffen. 

De komst van Caicedo werd door Jürgen Klopp en co. gezien als een prioriteit. Zowel Jordan Henderson als Fabinho trokken naar Saudi Arabië, waardoor de spoeling op het middenveld dun werd. Liverpool bereikte nog geen persoonlijk akkoord met Caicedo, maar dat wordt gezien als een formaliteit. Zowel de medische keuring als de gesprekken met Klopp zijn op vrijdag ingepland. 

Caicedo maakte in 2021 de overstap van het Eduadoriaanse Independiente, waarna hij werd verhuurd aan het Belgische Beerschot. Vorig seizoen maakte de middenvelder indruk voor Brighton.