Nieuws

VI: Ajax, Feyenoord en PSV hebben allen een begroting van boven de honderd miljoen

VI: Ajax, Feyenoord en PSV hebben allen een begroting van boven de honderd miljoen

10-08-2023 08:15 Laatste update: 08:15

Ajax, Feyenoord en PSV hebben voor het seizoen allemaal een begroting van boven de honderd miljoen euro gesteld, zocht Voetbal International uit. Met name de Eindhovenaren en Rotterdammers stijgen daarmee hard ten opzichte van vorig seizoen.

Ajax – 140 miljoen euro

In tegenstelling tot de afgelopen jaren komt Ajax komend seizoen niet uit in de Champions League, maar toch noteren de Amsterdammers een fiks hoge begroting. De begroting van 140 miljoen euro is volgens VI gestoeld op de te verwachten inkomsten uit deelname aan de Europa League of Conference League en overige commerciële inkomsten. De kosten die de club komend seizoen gaan maken zullen wat lager uitvallen dan de jaren ervoor, maar desondanks noemt het weekblad het 'een rammelende begroting'. Afgelopen seizoen noteerde Ajax een begroting van 160 miljoen euro.

Feyenoord – 110 miljoen euro

Voor het eerst in de clubgeschiedenis passeert Feyenoord de magische grens van honderd miljoen euro. Dat komt mede door de deelname aan de Champions League en de al geïnde en verwachte transferinkomsten. In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen de Rotterdammers zich wat risico veroorloven, klinkt het. Afgelopen jaargang stond de begroting van Feyenoord nog op 80 miljoen euro.

PSV – 100 miljoen euro

PSV neemt normaal gesproken geen risico met het opstellen van de begroting, maar de Eindhovenaren willen niet achterblijven op de concurrenten, klinkt het. Ook dit seizoen kan de ploeg van Peter Bosz zich plaatsen voor de Champions League en indien dat gebeurt zou het een flinke opluchting zijn door de miljoenen die dan binnenstromen. Mocht het PSV niet lukken om zich voor het miljardenbal te plaatsen, dan wordt er alsnog een recordomzet verwacht. Afgelopen seizoen hadden de Eindhovenaren een begroting van 85 miljoen euro.