Transfernieuws

Fortuna presenteert oud-Ajacied, spits tekent voor drie seizoenen in Limburg

Fortuna presenteert oud-Ajacied, spits tekent voor drie seizoenen in Limburg

02-08-2023 21:37

Fortuna Sittard heeft de komst van Kaj Sierhuis wereldkundig gemaakt. De spits tekent een contract voor drie seizoenen bij de Limburgse club, waar hij weer gaat samenwerken met hoofdtrainer Danny Buijs. De onderhandelingen met Stade Reims zijn zodoende afgerond.

Na een jaar afwezigheid is Sierhuis weer terug in de Eredivisie. Hij begon zijn actieve carrière bij Ajax, werd een seizoen verhuurd aan FC Groningen en vervolgens verkocht aan het Franse Reims. Daar speelde hij 47 wedstrijden, voornamelijk als aanvaller. Reims besloot er daarom toe om hem in 2021/2022 te verhuren aan Heracles Almelo, maar door een gescheurde kruisband kwam dat huwelijk niet tot een succes.

Bij Fortuna hoopt Sierhuis zijn carrière nieuw leven in te blazen. Onder Buijs en Adrie Poldervaart, die hij kent van zijn periode bij Groningen. “Ik heb er zin in”, zo vertelt hij in gesprek met de clubmedia. "Ik heb de laatste seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen, daarom is het voor mij belangrijk om minuten te maken. Dat hoop ik de komende seizoenen te kunnen doen in het shirt van Fortuna. Daarnaast is het fijn om met de trainers bekende gezichten tegen te komen in Sittard. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging."

Fortuna begint volgende week zondag weer aan de Eredivisie. Dan kan Sierhuis in het uitduel met landskampioen Feyenoord meteen zijn borst nat maken.