Exclusive

Wie is Carlos Forbs? Het Portugese toptalent dat Manchester City verliet voor Ajax

Wie is Carlos Forbs? Het Portugese toptalent dat Manchester City verliet voor Ajax

01-08-2023 18:43 Laatste update: 18-10-2023 20:55

Ajax wist Carlos Forbs voor de neus van West Ham United weg te kapen. Wie is dit talent dat overkwam van Manchester City? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Forbs werd geboren op 19 maart 2004 in het Portugese Sintra, in de regio Lissabon. Bij de plaatselijke voetbalclub NADCC Sintra begon Borges zijn carrière als voetballer. In 2014 werd de aanvaller op negenjarige leeftijd opgepikt door Sporting Portugal. Nog geen jaar later volgde de overstap naar de jeugd van Manchester City.

Manchester City

In Manchester doorliep Forbs alle jeugdelftallen en groeide hij uit tot een échte doelpuntenmaker. Ook als aangever ontwikkelde de aanvaller zich snel. Op 1 juli 2020 maakte Forbs op zestienjarige leeftijd al de overstap naar de O18 van The Citizens. Forbs maakte hier veel indruk door in de O18 Premier League in 28 wedstrijden 23 keer te scoren en 21 assists te leveren. Op die manier droeg hij bij aan het tweemaal winnen van de Englisch Youth League U18. Bovendien werd hij in mei 2021 uitgeroepen tot beste speler van het seizoen. Bij het begin van vorig seizoen, twee jaar na zijn overstap naar de O18, volgde de overstap naar de O21. Daar trok Forbs de lijn die bij de O18 was ingezet gewoon door. In 35 wedstrijden in de Premier League 2 scoorde Forbs 22 keer en gaf hij twaalf assists. Hij werd topscorer van de competitie en zijn elftal werd kampioen.

Interlandcarrière

Al op jonge leeftijd vertegenwoordigt Forbs, ondanks zijn roots uit Guinee-Bissau, verschillende jeugdelftallen van Portugal. Op zijn vijftiende begon hij bij de O16. Voor die leeftijdscategorie scoorde hij in drie duels één keer. Diezelfde cijfers kon hij overleggen bij de O18. Bij de O19 scoorde Forbs slechts tweemaal in zestien duels. Ondanks alle jeugdinterlands voor Portugal hoopt Guinee-Bissau Forbs te verleiden voor een interlandloopbaan in Afrika.

Wat voor speler is Forbs?

Forbs is een 1,69 meter lange aanvaller die zowel op links- als rechtsbuiten uit de voeten kan. Ook links op het middenveld heeft de Portugees weleens gespeeld. Verder heeft Forbs zich in de jeugd al lang en breed bewezen als het gaat om het maken van doelpunten en het geven van assists: in 79 duels scoorde Forbs in totaal 55 keer en hij gaf 42 assists. Uitstekende statistieken voor een buitenspeler.