Exclusive

PSV zoekt controlerende middenvelder: zeven namen die in aanmerking kunnen komen

PSV zoekt controlerende middenvelder: zeven namen die in aanmerking kunnen komen

29-07-2023 13:15 Laatste update: 13:17

PSV gaat deze transferzomer nog voor drie versterkingen, meldde Earnest Stewart onlangs in gesprek met Voetbal International. De Eindhovenaren zoeken nog een rechter centrale verdediger, opvolger van Xavi Simons en een controlerende middenvelder. VoetbalNieuws helpt PSV een handje en noemt zeven potentiële kandidaten.

Opties uit het buitenland

Aster Vranckx
De naam van Aster Vranckx is geen nieuwe. De 20-jarige Belg lijkt dé kandidaat om de positie van defensieve middenvelder in te gaan vullen bij PSV. Vranckx is zelfs al eens bij de Herdgang gesignaleerd en het is bekend dat hij het verhaal van de Eindhovense directie heeft aangehoord. Het is nu aan zijn club VfL Wolfsburg om een keuze te maken wat betreft de toekomst van de speler, die ook in de belangstelling staat van Burnley, waar zijn landgenoot Vincent Kompany als hoofdcoach aan het roer staat.

Tyler Adams
Tyler Adams staat bekend als een echte powerhause. De 24-jarige middenvelder uit de Verenigde Staten staat sinds één jaar onder contract bij Leeds United, waar hij afgelopen seizoen mee degradeerde uit de Premier League. Adams is niet goedkoop, maar omdat de Engelse club degradeerde is er wellicht wat mogelijk voor PSV. De Amerikaanse connectie met Stewart is er in ieder geval al. Gezien het prijskaartje van Adams (18 miljoen euro) zal het wel op huur uit moeten draaien.

PSV zoekt controlerende middenvelder: zeven namen die in aanmerking kunnen komen
Tyler Adams in actie met de Verenigde Staten tegen het Nederlands elftal op het afgelopen WK in Qatar

Luis Chavez
Ook de naam van Luis Chavez is een bekende. De Mexicaan werd al meerdere keren in verband gebracht met de Nederlandse top en van hem is bekend dat hij dolgraag de stap naar Nederland wil maken. Mocht PSV aankloppen bij Pachuca, dan komt er opnieuw een Mexicaanse middenvelder naar Eindhoven. Met Andres Guardado en Érick Gutiérrez weten ze bij PSV maar al te goed hoe dat is.

Nederlandse opties

Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum staat nog altijd onder contract bij Paris Saint-Germain, maar voor hoe lang dat nog gaat zijn is de grote vraag. De 32-jarige middenvelder traint momenteel met de reserves in Parijs en is op weg naar de uitgang. De naam van Wijnaldum is al meerdere keren in één zin met die van PSV genoemd, maar zelf zei de speler tijdens de laatste interlandperiode nog dat hij niet de voorkeur heeft om terug te keren in Nederland. Uit die bewoording kan je wel concluderen dat hij het niet volledig heeft afgeschoten. Mocht een transfer uitblijven, dan gaat de tijd ook voor Wijnaldum dringen en maken de Brabanders wellicht alsnog een kans.

Jerdy Schouten
De naam van Jerdy Schouten werd afgelopen week ook aan die van PSV gelinkt en het Eindhovens Dagblad meldde al dat hij een interessante optie kan zijn. Toch is het niet ondenkbaar dat PSV bij de Nederlander uit gaat komen. Van Peter Bosz is bekend dat hij van veel voetbal houdt op zijn middenveld en in dat plaatje past Schouten perfect. Wel zal er diep in de buidel getast moeten worden van Schouten, die volgens Transfermarkt.com een waarde van twaalf miljoen euro heeft.

PSV zoekt controlerende middenvelder: zeven namen die in aanmerking kunnen komen
Jerdy Schouten, met zijn club Bologna FC in voorbereiding op het nieuwe Serie A-seizoen

Gustavo Hamer
Ook Gustavo Hamer is een optie voor PSV. De Nederlandse middenvelder met Braziliaanse roots maakte afgelopen seizoen furore in het Championship met zijn club Coventry City. Op een haar na promoveerde hij met zijn club naar de Premier League, maar dat viel in het water. Wel heeft Hamer zich in de kijker gespeeld bij Fulham en Burnley, maar PSV kan besluiten om zich in de strijd te mengen.

Carel Eiting
Of Carel Eiting de stap van FC Volendam naar PSV kan maken valt te betwisten, maar dat hij tot één van de betere controlerende middenvelder uit de Eredivisie behoort is een feit. Met zijn Ajax-opleiding staat de middenvelder garant voor voetbal en Bosz kent hem nog uit de jeugd van de Amsterdammers. Wel is bekend dat Eiting graag de stap naar FC Twente wil maken, maar PSV kan wellicht nog voor verandering gaan zorgen.