Exclusive

PSV mikt op 'topverdediger': deze zeven logische spelers komen in aanmerking

PSV mikt op 'topverdediger': deze zeven logische spelers komen in aanmerking

28-07-2023 07:24 Laatste update: 07:20
1

PSV is zich druk aan het oriënteren op de transfermarkt en wil zich volgens Voetbal International nog op drie posities gaan versterken. Het aantrekken van een 'topverdediger' die ook nog eens een rechtspoot is, is één van de prioriteiten. VoetbalNieuws brengt negen logische opties voor je in kaart.

De connecties van Bosz

Met Peter Bosz heeft PSV een trainer binnengehaald die zijn sporen in het internationale voetbal heeft verdiend. Met zijn klussen bij onder meer Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon heeft hij de nodige ervaring opgedaan en daar logischerwijs ook connecties aan overgehouden.

Davinson Sanchez
In het seizoen 2016/17 was Bosz de hoofdtrainer van Ajax waar hij een geweldige prestatie mee leverde door de Europa League-finale te halen. Daar had Davinson Sanchez een groot aandeel in. De Colombiaan bleek goed te renderen in het spel van Bosz en verdiende een miljoenentransfer naar Tottenham Hotspur. Tot op de dag van vandaag speelt Sanchez nog in de Premier League, maar zijn dagen lijken geteld. Spurs heeft de robuuste verdediger te kennen gegeven dat hij mag vertrekken en daar zouden PSV en Bosz wel eens van kunnen profiteren. Sanchez heeft nog een éénjarig contract, een flinke marktwaarde en een hoog salaris, maar op het oog is een terugkeer in de Eredivisie voor beide partijen wel en mooie uitkomst. Naar verluidt is Sanchez dicht bij een overgang naar Spartak Moskou, maar als Bosz en PSV doorpakken zou zijn komst wellicht haalbaar kunnen zijn.

Dan-Axel Zagadou
Na één jaar Ajax besloot Bosz om aan de slag te gaan bij Borussia Dortmund. Eén van zijn aankopen was de toen pas achttienjarige Dan-Axel Zagadou. De Nederlandse oefenmeester was duidelijk gecharmeerd van de Fransman aangezien hij veel speeltijd kreeg in het halfjaar dat Bosz bij de Duitse club werkzaam was. Toen Bosz vertrok raakte Zagadou steeds meer uit de gratie en afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap naar VfB Stuttgart. Daar heeft de 1,96 lange verdediger zijn carrière nieuw leven ingeblazen en kan hij steevast rekenen op een basisplaats. Hoewel Zagadou op zijn plaats zit in de Bundesliga kan PSV hem wellicht de kans op Champions League voorhouden.

Timothy Fosu-Mensah
Na Dortmund vond Bosz met Bayer Leverkusen een nieuwe klus in de Bundesliga. Daar werkte hij enkele maanden samen met Timothy Fosuh Mensah, die in de winter van 2021 werd gehaald. De Nederlandse verdediger komt maar weinig aan spelen toe in Duitsland door de moordende concurrentie die hij voor zich heeft. Onlangs klonken er al geluiden uit het kamp van de verdediger dat hij een terugkeer naar zijn oude club Ajax wel zag zitten, maar wellicht kan PSV hier ook van profiteren.

Connectie van Earnest Stewart

Earnest Stewart werd begin 2023 aangesteld als de nieuwe technisch directeur van PSV. De bestuurder heeft het afgelopen halfjaar kunnen gebruiken om zich te oriënteren op de selectie voor het komende seizoen en zal ook ongetwijfeld zijn eigen netwerk hebben gebruikt. Zijn verleden bij de Amerikaanse voetbalbond is dan ook iets waar rekening mee gehouden moet worden.

Cameron Carter-Vickers
Gezien de overzeese connecties zou Stewart wel eens uit kunnen komen bij zijn landgenoot Cameron Carter-Vickers. De 25-jarige centrale verdediger heeft een goed seizoen achter de rug bij Celtic en maakte ook deel uit van de WK-selectie van de Verenigde Staten. In de wedstrijd tegen het Nederlands elftal bleef Carter-Vickers de hele wedstrijd op de bank, maar bondscoach Gregg Berhalter koos met Tim Ream en Walker Zimmerman destijds duidelijk voor de lengte. Mocht PSV bij deze Amerikaanse sloper uitkomen, dan zal er wel betaald moeten worden. Carter-Vickers vertegenwoordigt een transferwaarde van dertien miljoen euro en heeft nog een doorlopend contract in Schotland.

Connectie van Marcel Brands

Marcel Brands loopt verdeeld over twee periodes al even mee bij PSV maar heeft ook de nodige ervaring in de Premier League. De algemeen directeur heeft een periode achter de rug bij Everton waar hij de nodige connecties heeft opgedaan.

Yery Mina
Met Yery Mina zou PSV een verdediger aan zich kunnen binden die de nodige ervaring heeft. Wat het buitengewoon interessant maakt is dat de Colombiaanse verdediger een transfervrije status heeft. Bovendien hebben de Eindhovenaren al eens laten zien dat ze weten hoe het is om bij Everton te shoppen. Afgelopen zomer kwam Jarrad Branthwaite op huurbasis over naar het Philips Stadion. De contacten zijn in ieder geval warm, maar vast staat dat Mina wel een topsalaris moet krijgen.

Nederlandse opties

Xavier Mbuyamba
FC Volendam verraste afgelopen zomer door Xavier Mbuyamba terug te halen naar Nederland. De boomlange centrale verdediger kwam over van Chelsea en ontpopte zich vooral in de tweede seizoenshelft tot de uitblinker in de ploeg van Wim Jonk. Mede door zijn verdedigende intercepties en kopdoelpunten bleef Volendam relatief eenvoudig in de Eredivisie. Een stap hogerop lonkt dan ook voor Mbuyamba en PSV zou wel eens zijn volgende bestemming kunnen zijn. Volgens de laatste berichtgeving is de verdediger ver met Sampdoria. Aan de Eindhovenaren om de transfer te kapen, mochten ze interesse hebben.

Jan Paul Van Hecke
Net als Struijk heeft ook Jan Paul Van Hecke de nodige Premier League-ervaring, maar een basisplaats bij Brighton & Hove Albion heeft hij nog niet. De Nederlandse verdediger die via NAC en SC Heerenveen naar de Premier League vertrok verlengde wel onlangs zijn contract bij Brighton. Dat ze het in Engeland in hem zien zitten staat vast, maar wellicht is een verhuur een bespreekbare optie.