Nieuws

Van Bommel baalt van vertrek Stengs: 'Maar hij heeft zelf die keuze gemaakt'

Van Bommel baalt van vertrek Stengs: 'Maar hij heeft zelf die keuze gemaakt'

28-07-2023 16:42

Mark van Bommel had Calvin Stengs graag bij Royal Antwerp gehouden. De Nederlandse spelmaker speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor de Belgen, maar besloot afgelopen week bij Feyenoord te tekenen. De Rotterdammers 'kaapten' hem als het ware, tot grote teleurstelling van Van Bommel.

De oefenmeester noemt het vertrek van Stengs dan ook 'spijtig'. Antwerp was in vergaande onderhandelingen met hem over een definitieve verbintenis. "Maar dat heb je niet altijd in de hand", aldus Van Bommel in gesprek met Het Nieuwsblad. "We hadden hem hier graag gehouden, maar hij heeft zelf die keuze gemaakt om naar Feyenoord te gaan. Dat we daardoor wel tijd hebben verloren? Daar kan ik je geen ongelijk in geven."

Feyenoord betaalde een afkoopsom van zes miljoen euro voor Stengs aan OGC Nice, zijn oorspronkelijke werkgever. In het oefenduel tegen Villarreal van afgelopen donderdag maakte hij al zijn eerste minuten in het roodwit.

Antwerp lijkt daarentegen al snel een vervanger voor Stengs te hebben gevonden. De Belgische landskampioen maakt naar verluidt een goede kans om Chidera Ejuke, voormalig aanvaller van SC Heerenveen, binnen te halen. De Nigeriaan staat momenteel nog onder contract bij CSKA Moskou, maar maakt gebruik van de oorlogssituatie in Rusland. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Hertha BSC.