Nieuws

Reijnders wees FC Barcelona en Premier League af: 'AZ vroeg of dat geen optie was'

Reijnders wees FC Barcelona en Premier League af: 'AZ vroeg of dat geen optie was'

19-07-2023 20:46

Tijjani Reijnders rondde woensdagmiddag zijn transfer naar AC Milan af, maar er waren meer Europese topclubs in de markt. De middenvelder kon AZ namelijk ook inruilen voor FC Barcelona en de Premier League, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Ondanks de interesse van veel grote clubs stond zijn keuze voor AC Milan vast. "Ik koos puur voor AC Milan, omdat ik na een gesprek met de trainer Stefano Pioli precies weet hoe ze aanvallend en verdedigend denken", vertelt Reijnders. "Hier kan ik op mijn eigen positie spelen, de plek waar ik me het meest vertrouwd voel. Dat was bij Barça anders. Eigenlijk was ik na de eerste keer FaceTimen direct verkocht." 

Uiteindelijk kwamen AZ en AC Milan tot een akkoord over een transfersom van ruim twintig miljoen euro. "Ik hoopte dat de onderhandelingen tussen AZ en Milan ook zo soepel zouden verlopen, maar die duurden vrij lang", zegt de 24-jarige middenvelder. "Dat kwam ook omdat een Premier League-club opeens fors over het tweede bod van AC Milan heenging, waardoor AZ vroeg of dát geen optie voor mij was. Maar mijn keuze voor AC Milan stond vast, muurvast zelfs. Om welke Engelse club dat ging? Dat zeg ik uit respect voor die club niet."