Nieuws

Feyenoorders in Oranje veel fitter: Ajacieden moeten conditioneel aan de bak

Feyenoorders in Oranje veel fitter: Ajacieden moeten conditioneel aan de bak

19-07-2023 07:17
3

De oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-0 winst) heeft Ajax-trainer Maurice Steijn een aantal lichtpuntjes opgeleverd, maar tegelijkertijd is er nog werk aan de winkel, constateert De Telegraaf. Ajax zou uit Zeist te horen hebben gekregen dat zijn spelers op conditioneel vlak ver achter lopen op die van Feyenoord.

Volgens De Telegraaf kreeg de medische staf van Ajax deze cijfers vorig seizoen doorgespeeld uit Zeist. Hieruit bleek dat de Feyenoord-spelers veel fitter waren dan die van de Amsterdammers. Daarom wordt er tijdens deze oefencampagne extra aandacht besteed aan de conditie. Volgens de krant wierp dit zijn vruchten al lichterlijk af tegen Shakhtar.

Met name Mohammed Kudus, de backs en Branco van den Boomen maakten indruk op Steijn. Zij kunnen een belangrijke rol gaan spelen komend seizoen. Ook jonge verdedigers als Jorrel Hato lieten zien klaar te zijn voor het grote werk.

Zaterdag moet blijken of Ajax inderdaad de goede weg is ingeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan speelt men een oefenduel met RSC Anderlecht