Zorgen over het mogelijke vertrek van Tadic:

Zorgen over het mogelijke vertrek van Tadic: "Ze hebben hem echt nodig"

11 juli om 22:09
Laatste update: 12 juli om 09:09

Er komen steeds sterkere geruchten naar boven dat Dusan Tadic wellicht Ajax gaat verlaten voor een avontuur in Turkije. In de recente aflevering van Done Deal bespreken de redacteuren van VoetbalPrimeur dit nieuws en gaan ze in op de interesse van Besiktas.

"In Turkse media beginnen steeds serieuzere geluiden te verschijnen dat Dusan Tadic wel eens zou kunnen vertrekken bij Ajax naar Turkije, in dit geval Besiktas", stelt Emile van de Sande. Wat opvalt is dat Tadic mogelijk transfervrij mag vertrekken. "Ze zeggen transfervrij zelfs bij Ajax. Vanwege bewezen diensten, zou hij gratis de deur uit mogen lopen," voegt Ruben Winkels toe.

Ondanks dat de Turkse media soms als onbetrouwbaar wordt beschouwd, nemen deze speculaties toch steeds serieuzere vormen aan. "Turkse media is altijd een beetje dat je denkt van is dat wel allemaal kloppend? Maar nu wordt het wel wat serieuzer, wat ik zeg en transfervrij", legt Winkels verder uit.

Het potentieel vertrek van Tadic zou een grote impact hebben op Ajax. "Ze hebben geen leidersfiguren op dit moment in Amsterdam, behalve misschien Alvares. Maar die gaat ook weg. Berghuis misschien een beetje, maar voor de rest hebben ze hem echt nodig ook," benadrukt Winkels."Ook gewoon qua goals, qua assist. Hij is de man met de beste statistieken nog steeds."

De toekomst van Tadic bij Ajax blijft, ondanks de geruchten, onzeker. Het is nog maar de vraag of deze mogelijke overstap naar Besiktas daadwerkelijk plaats zal vinden. In de podcast wordt ook de mogelijke carrière van de Serviër na het voetballen besproken. "Dat hij later gewoon alsnog terugkomt naar Amsterdam voor een functie in de technische staf. Dat vind ik ook geen gekke gedachte", stelt Dennie Van Laar.