Transfernieuws

The Athletic: Arsenal en Ajax zijn eruit over Timber, transfersom valt lager uit

The Athletic: Arsenal en Ajax zijn eruit over Timber, transfersom valt lager uit

05-07-2023 14:20 Laatste update: 14:22
2

Ajax en Arsenal zijn definitief uit over de transfer van Jurriën Timber, meldt The Athletic. De Amsterdammers ontvangen een flinke zak geld voor de verdediger, maar wel iets minder dan aanvankelijk werd geschetst.

Volgens de Engelse kwaliteitskrant tekent Timber voor vijf seizoenen en betaalt Arsenal veertig miljoen euro met vijf miljoen aan bonussen. Dat betekent dat de bedragen die De Telegraaf eerder communiceerde - 42 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen - iets lager uitvallen. De bonussen die Ajax nog voor de verdediger kan ontvangen worden ‘zeer realistisch’ genoemd.

Het enige wat Timber nog van een transfer naar Arsenal scheidt is de medische keuring. Die zal de Oranje-international op zeer korte termijn gaan ondergaan. De transfer van de verdediger betekent dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat op zoek kan naar een nieuwe rechtercentrale verdediger. De spoeling is op die positie momenteel zeer dun in de hoofdstad.

Met Timber slaat Arsenal opnieuw een grote slag. Eerder werd Kai Havertz al voor zeventig miljoen euro overgenomen van Chelsea en ook Declan Rice komt naar het Emirates Stadium. De Engelse middenvelder zit in hetzelfde schuitje als Timber en hoeft alleen nog maar medisch gekeurd te worden.