Exclusive

United-interesse voor Bijlow: welke doelmannen kunnen hem opvolgen bij Feyenoord?

United-interesse voor Bijlow: welke doelmannen kunnen hem opvolgen bij Feyenoord?

06-07-2023 12:48 Laatste update: 15:21
4

Justin Bijlow staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, maar Feyenoord houdt haar poot stijf en wil de Oranje-doelman koste wat kost behouden. Toch is het niet onlogisch om te bedenken dat Bijlow komende zomer vertrekt, omdat hij naar verluidt een bedrag van om en nabij de 20 miljoen euro kan gaan opleveren. Wie kunnen zijn mogelijke opvolgers worden in De Kuip? VoetbalNieuws ging voor je op zoek!

Nick Olij

De doelman die afgelopen seizoen wellicht het meest indruk heeft gemaakt in de Eredivisie, is Nick Olij van Sparta Rotterdam. De 27-jarige Haarlemmer was één van de sleutels in het succes dat werd behaald onder kersvers Ajax-coach Maurice Steijn. Sparta werd zesde en mocht zelfs nog even dromen van Europees voetbal, maar zover kwam het uiteindelijk niet. In de finale van de play-offs werd verloren van FC Twente.

Aan de keeperskunsten van Olij lag het in ieder geval niet. De Sparta-goalie zal ongetwijfeld als één van de eersten worden genoemd, mocht Bijlow daadwerkelijk vertrekken. Een bijkomend voordeel is dat hij in ieder geval niet hoeft te verhuizen. Een eventuele transfer naar Feyenoord betekent dat hij actief blijft in dezelfde stad. De fans van de Stadionclub laten op social media in ieder geval blijken dat ze de komst van Olij, die eerder onder meer bij NAC Breda, TOP Oss en AZ keepte, wel zien zitten.

Timon Wellenreuther

Feyenoord zou er ook voor kunnen kiezen om de keeperskwestie intern op te lossen. Met Timon Wellenreuther liet de landskampioen afgelopen seizoen zien dat het een meer dan geschikte reservedoelman in huis heeft gehaald. Hij was de standaard stand-in van Bijlow wanneer hij wegens blessureleed aan de kant stond. Wellenreuthers redding in de met 2-3 gewonnen Klassieker in de Arena blijft nog wel even in het achterhoofd van menig Feyenoorder hangen en was de opmaat naar het kampioenschap. Het benoemen van de Duitser als nummer één is in ieder geval de goedkoopste optie!

Lars Unnerstall

Lars Unnerstall tikt ondertussen bijna de 33-jarige leeftijd aan, maar toont bij FC Twente nog geen enkele blijk van kwaliteitsverlies. Sterker nog, de landgenoot van Wellenreuther had afgelopen seizoen de meeste cleansheets in de Eredivisie (18!). Unnerstall heeft ervaring, staat op vrijwel ieder podium zijn mannetje en is een meer dan imposante verschijning. Hij is daarentegen geen doelman die Feyenoord haalt wanneer het rekening houdt met toekomstperspectief en het creëren van waarde.

Andries Noppert

In diezelfde categorie valt ondertussen ook Andries Noppert, al is het niet gek om te denken dat de Rotterdammers bij een vertrek van Bijlow zullen aankloppen bij SC Heerenveen. Als er iemand afgelopen seizoen reuzenstappen maakte, dan was het namelijk De Toren van Joure wel. Noppert kwam in de zomer van 2022 over van Go Ahead Eagles, speelde zich zonder slag of stoot in de basis en mocht in de winter met Oranje mee naar het WK in Qatar. Het afgelopen halfjaar kampte hij met blessures, maar ondertussen is Noppert weer ‘back on track’. Behoort een stap naar de top van de Eredivisie wellicht tot zijn mogelijkheden en die van Feyenoord?

Sebastiano Desplanches

Een naam die wellicht minder bekend is, is die van het 20-jarige talent Sebastiano Desplanches. De Italiaan, die tot dusver acht interlands keepte voor het nationale Onder 20-elftal staat onder contract bij LR Vincenza uit de Serie C en werd door de Spaanse sportsite El Desmarque al eens in verband gebracht met Feyenoord. Op het WK voor Onder 20-teams werd hij nog benoemd tot beste doelman van het toernooi. Dat zorgde er mede voor dat ook Real Betis en Villarreal hun oog op hem lieten vallen. Desplanches heeft nog een contract tot medio 2025 bij Vincenza, maar zou voor enkele miljoenen kunnen worden weggeplukt.


Sebastiano Desplanches werd op het WK Onder 20 uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi en al eens in verband gebracht met Feyenoord.

Bart Verbruggen

Bart Verbruggen rondde afgelopen week zijn transfer van RSC Anderlecht naar Brighton af, maar moet daar in eerste instantie plaatsnemen op de bank achter Robert Sánchez. Deze international van Jong Oranje is één van de grootste Nederlandse keeperstalenten en heeft op zijn twintigste speelminuten nodig. Het is nog maar de vraag of hij die in Premier League gaat krijgen en dus is een verhuurperiode aan Feyenoord niet eens zo’n gek idee. The Seagulls hadden afgelopen seizoen met Kjell Scherpen al een doelman op leenbasis in de Eredivisie lopen. Die speelde voor Vitesse, maar ondertussen weer bij Sturm Graz uit Oostenrijk. Ligt er voor Verbruggen wellicht eenzelfde optie in het verschiet?

Carlos Acevedo

De algemeen directeur van Feyenoord, Dennis te Kloese, heeft een verleden in Noord-Amerika en dus is het niet ondenkbaar dat de bestuurder, die tevens een technische rol vervult, zijn hengel uitgooit in bijvoorbeeld Mexico. Een doelman die daar veel bekijks trekt, is de 27-jarige Carlos Acevedo van Santos Laguna. Hij is de aanvoerder van zijn team, speelde al zes interlands voor het Mexicaanse elftal, en staat bekend om zijn sterke vermogen in één-tegen-één-situaties. Zijn geschatte marktwaarde ligt op ongeveer vijf miljoen euro. Bijzonder detail: deze langharige goalie speelde ooit eens in een Mexicaanse film.


Carlos Acevedo is één van de topkeepers uit de Mexicaanse competitie, daar waar algemeen directeur Dennis te Kloese veel connecties heeft.