Opinie

Drie mogelijke opvolgers van Bijlow genoemd: 'Zijn voor een vijfde op te halen'

Drie mogelijke opvolgers van Bijlow genoemd: 'Zijn voor een vijfde op te halen'

04-07-2023 19:05 Laatste update: 20:17

Dennie van Laar en Lars Teunissen vinden dat Feyenoord Justin Bijlow meteen moet verkopen wanneer de Rotterdammers een fors bedrag voor hem kunnen vangen. De redacteurs van VoetbalPrimeur bespreken de interesse van Manchester United in de #DoneDeal-podcast. Volgens hen zou Nick Olij van Sparta Rotterdam een uitstekende vervanger van de Oranje-international kunnen zijn.

"Het lijkt wel alsof Erik ten Hag verder geen voetbal kijkt", aldus Teunissen, grappend over de terugkerende interesse van de Nederlandse manager in Eredivisie-spelers. Hij noemt het begrijpelijk dat Bijlow een keer een stap wil maken, maar Feyenoord wil hem niet laten gaan. "Een openingsbod wordt daarentegen wel snel verwacht. Dat zal om en nabij de 20 miljoen gaan liggen. Dan is mijn gevoel; doen!"

Vooral de vele blessures die Bijlow in het verleden heeft gehad geven daarin de doorslag, maar de redacteur noemt nog een ander belangrijk punt. "Er zijn in de Eredivisie drie keepers die niet per definitie heel veel voor hem onder doen en echt voor een vijfde van dat bedrag zijn op te halen. Dan heb ik het over Nick Olij, Lars Unnerstall en Andries Noppert. Plus heb je Wellenreuther die toen Bijlow er niet was bewezen heeft een uitstekende keeper te zijn. Dus je zou ook hem nog door kunnen schuiven. Dan maak je bijna twintig miljoen winst."

Beide heren schuiven Olij echter als topkandidaat naar voren. "Ik las ook in de comments en op social media dat alle Rotterdammers zoiets hadden", aldus Van Laar. "Justin Bijlow is voor de club natuurlijk een ongelooflijke held en een fantastische man, maar als je puur zakelijk kijkt zou het geen slechte deal zijn. En Nick Olij verdient echt een stap."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!