Transfernieuws

'Bayern wil verjongen onder de lat en houdt voormalig Ajax-target in de gaten'

'Bayern wil verjongen onder de lat en houdt voormalig Ajax-target in de gaten'

4 juli - 18:42

Bayern München houdt Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili in de gaten. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdagavond. Volgens de transferexpert is de Georgiër op persoonlijke hoofdlijnen zelfs al akkoord met de Zuid-Duitsers.

Het enige wat een mogelijke overstap dus nog in bedwang houdt, is een naderende overeenkomst tussen beide clubs. Mamardashvili, nog altijd slechts 22 jaar oud, stond vorig seizoen in iedere competitiewedstrijd onder de lat bij de Spanjaarden en is de reden waarom Jasper Cillessen besloot om Valencia te verlaten. Zijn Nederlandse concurrent keerde terug bij NEC.

Bayern lijkt de kwaliteiten van de Georgiër ondertussen ook te hebben ontdekt, al meldt Romano dat de Duitse landskampioen eerst andere transferprioriteiten heeft. Zo kampen ze na het vertrek van Robert Lewandowski al een seizoen lang met problemen in de spits. Het ziet er naar uit dat ze een tweede bod bij Tottenham Hotspur gaan indienen voor Harry Kane.

Mamardashvili werd eind vorig jaar nog in verband gebracht met Ajax, maar toen haalden de Amsterdammers met Géronimo Rulli van Villarreal een andere doelman uit La Liga. Op het afgelopen EK Onder 21 speelde Mamardashvili nog met zijn land tegen Jong Oranje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!