Hoe ziet de technische staf van PSV er komend seizoen uit?

Hoe ziet de technische staf van PSV er komend seizoen uit?

2 juli om 11:24
Laatste update: 2 juli om 11:29

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Stijn Schaars definitief 'ja' gezegd tegen een rol als assistent-trainer bij PSV. De oud-speler van de club wordt de rechterhand van hoofdcoach Peter Bosz en voegt zich daarmee bij de staf, die zo goed als compleet is. Wie zijn komend seizoen eigenlijk de trainers van PSV? VoetbalNieuws is er voor alle relevante voetbalvragen!

Peter Bosz

Uiteraard beginnen we bij de man die PSV komend seizoen voor het eerst sinds 2016 weer de landstitel moet gaan bezorgen; Peter Bosz. De 59-jarige Apeldoorner stond na het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij, die zich niet meer gesteund voelde door de clubleiding en selectie, bovenaan het lijstje van de Eindhovenaren.

Niet gek, want Bosz was immers werkloos en zijn imposante trainerscarrière leidde hem onder meer langs De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en tot voor kort nog Olympique Lyon. Bosz staat te boek als een coach die zijn ploegen attractief en aanvallend voetbal laat spelen. Iets wat met de selectie van PSV aankomend seizoen absoluut zou moeten kunnen. Hij wond bovendien geen doekjes om zijn ambities. Bosz wil de schaal weer naar het Philips Stadion halen.

Rob Maas

Waar Bosz is, gaat vaak ook Rob Maas. De 53-jarige oefenmeester werkte voor het eerst samen met Bosz bij Vitesse en volgde hem daarna naar Duitsland, Frankrijk en nu dus PSV. Maas was als voetballer actief in de Eredivisie en de Bundesliga, bij onder meer Feyenoord, Arminia Bielefeld, Hertha BSC, RKC Waalwijk en, niet geheel ontoevallig, PSV! Maas werd geboren in Eindhoven, bracht er een groot deel van zijn jeugdopleiding door en maakte op zijn negentiende deel uit van de selectie die in 1988 de Europa Cup I wist te winnen. Een officiële wedstrijd speelde hij echter niet, maar zeker is dat Rob Maas het PSV-DNA in de staf van Bosz komend seizoen flink opschroeft. Naast maas komt ook performance coach Terry Peters met hem mee.


Peter Bosz en Rob Maas hebben al een jarenlange samenwerking, die ontstond bij Vitesse.

Stijn Schaars

Stijn Schaars is 39 en speelde in 2019 nog in de Eredivisie, bij sc Heerenveen. Deze voormalig middenvelder speelde 24 interlands voor het Nederlands elftal en kwam tussen 2013 en 2016 uit voor PSV, waarmee hij twee keer landskampioen werd. Schaars is al enkele jaren coach van de PSV-jeugd en maakte daar grote indruk op de clubleiding. Hij is een natuurlijke leider en kan met zijn ervaring komend seizoen van grote waarde zijn. In 2010 was hij als reservespeler betrokken bij de tweede plaats die Oranje op het WK behaalde.