Schaars kan assistent worden van Bosz bij PSV

Update: 'Schaars zegt definitief ja tegen rol als assistent van Bosz'

2 juli 2023 om 10:57
Laatste update: 2 juli 2023 om 10:57

PSV overweegt Stijn Schaars aan te stellen als assistent van Peter Bosz, schrijft het Eindhovens Dagblad. De oud-speler van onder meer PSV en AZ zou doorschakelen als hoofdtrainer van het O17-elftal, maar krijgt wellicht een flinke promotie in Eindhoven.

PSV verraste in juni met de aanstelling van Bosz en moet nog de nodige assistenten aantrekken voor het nieuwe seizoen. Algemeen directeur Marcel Brands is zeer gecharmeerd van Schaars en de komst van de oud-speler zou ook het gehalte PSV-dna flink opschroeven binnen de trainersploeg. Schaars (39) stapte pas in juli van vorig jaar in als jeugdtrainer, maar maakt tot dusver een goede indruk in de lichtstad.

Naast Schaars stonden ook Boudewijn Zenden, Theo Lucius, Adil Ramzi en Wilfred Bouma op de lijst om mogelijk assistent van Bosz te worden. De laatste drie namen blijven echter als jeugdtrainer fungeren binnen de club. Zenden was in beeld om zich bij de RvC te mengen, maar gaat die klus niet aannemen, aldus het ED. Als Schaars zich als assistent van Bosz meldt, ontstaat een vacature bij het O17. Ben Kinds lijkt hoofdtrainer van die jeugdtak te worden. 

Schaars was als voetballer jarenlang op de Nederlandse velden te vinden en maakte tussen 2011 en 2013 een uitstap naar Sporting Portugal. De oud-speler was zelf tussen 2013 en 2016 actief bij PSV.

Update: Stijn Schaars wordt assistent-trainer bij PSV, weet het Eindhovens Dagblad te melden. De oud-speler moet de overeenkomst nog tekenen, maar alle partijen zijn op alle lijnen akkoord.