Nieuws

Ruim veertig miljoen voor Simeone: dit zijn de best betaalde managers ter wereld

Ruim veertig miljoen voor Simeone: dit zijn de best betaalde managers ter wereld

04-10-2023 12:36 Laatste update: 12:35

Feyenoord neemt het vanavond in de Champions League op tegen Atlético Madrid. Dat is ook een treffen tussen Arne Slot en Diego Simeone, de best betaalde trainer ter wereld. Wat strijkt de Argentijn jaarlijks eigenlijk op bij de Madrilenen en wie volgen hem in de lijst?

Vandaag de dag verdienen voetballers astronomische salarissen, maar ook trainers hebben niks te klagen. De tactische meesterbreinen krijgen steeds meer erkenning voor hun werk. Zo strijken de top-5 best betaalde coaches een jaarsalaris op waar veel voetbalprofs jaloers op zullen zijn. Bedragen van tien miljoen plus zijn dan ook niet meer zo uitzonderlijk als vroeger.

Diego Simeone, hoofdtrainer van Atlético Madrid, is de best betaalde coach ter wereld. De Argentijn verdient jaarlijks bijna 43 miljoen euro in Madrid. Nummer twee Pep Guardiola en nummer drie Jürgen Klopp verdienen aanzienlijk minder. De manager van Champions League-winnaar Manchester City krijgt jaarlijks ruim 23 miljoen euro, terwijl de Duitse oefenmeester ruim zeventien miljoen euro ontvangt voor zijn diensten.

Top-5 best betaalde managers

1. Diego Simeone: Atlético Madrid, 42,9 miljoen euro
2. Pep Guardiola: Manchester City, 23,2 miljoen euro
3. Jürgen Klopp: Liverpool, 17,4 miljoen euro
4. José Mourinho: AS Roma, 15,1 miljoen euro
5. Carlo Ancelotti: Real Madrid, 12,7 miljoen euro