Nieuws

Feyenoord verwelkomt nieuwe commercieel directeur: Perfecte moment

Feyenoord verwelkomt nieuwe commercieel directeur: "Perfecte moment"

28-06-2023 11:14 Laatste update: 11:33
1

Feyenoord heeft een nieuwe commercieel directeur gevonden in Ruud van der Knaap. Hij is de opvolger van de vertrokken Joris van Dijk. De ervaren sportmarketeer komt over van sportmarketingbureau Triple Double.

Bij Triple Double was Van der Knaap verantwoordelijk voor meerdere grote sponsorships bij diverse clubs en bonden. Voordat hij zich hier 13,5 jaar geleden aansloot, was hij actief bij de Eredivisie CV. Hier hield hij zich voornamelijk bezig met de exploitatie van commerciële rechten en mediarechten.

Van der Knaap is enthousiast over zijn nieuwe functie bij Feyenoord. "Na de geweldige resultaten van afgelopen seizoen en met een sterk sportief fundament is dit een perfect moment om ook de commerciële basis van de club verder te verstevigen. Daar denk ik met mijn ervaring en netwerk de komende jaren goed aan te kunnen bijdragen", schrijft de kersverde aanwinst voor de directie op de clubsite van de Rotterdammers.

Algemeen directeur Dennis te Kloese is erg te spreken over Van der Knaap. "Op basis van wat hij in het verleden heeft laten zien en na meerdere lange gesprekken ben ik ervan overtuigd dat we met hem iemand binnenhalen die past binnen de organisatie, snapt hoe het werkt in de voetbalwereld en er goed bekend is en staat."

Met de aanstelling van Van der Knaap bestaat de directie van Feyenoord nu uit Dennis te Kloese (algemeen directeur), Pieter Smorenburg (financieel directeur) en Ruud van der Knaap (commercieel directeur).