Nieuws

KNVB voert wijziging door: play-offs Europees voetbal over één wedstrijd gespeeld

KNVB voert wijziging door: play-offs Europees voetbal over één wedstrijd gespeeld

28-06-2023 10:57 Laatste update: 10:59
1

Het komende Eredivisie-seizoen zullen de play-offs voor Europees voetbal slechts één wedstrijd bevatten, blijkt uit het nieuwe conceptprogramma. Een dergelijke verandering is sinds het corona-seizoen van twee jaar geleden niet meer voorgekomen.

Na de pandemie werden de traditionele heen- en terugwedstrijden in de play-offs hersteld. Nu lijkt de KNVB toch weer voor een enkele wedstrijd te hebben gekozen. Hoewel de bond niet expliciet de reden voor deze verandering heeft aangegeven, wijst alles op tijdsdruk. Aankomende zomer staat namelijk het EK gepland.

De slotdag van het Eredivisie-seizoen zal op zondag 19 mei zijn. Vervolgens vinden de twee halve finales van de play-offs plaats op donderdag 23 mei, waarna de finale op zondag 26 mei wordt gespeeld. Opmerkelijk is dat de play-offs voor promotie en tegen degradatie wel zullen bestaan uit een thuis- en uitwedstrijd.

Eind augustus wordt het conceptschema verder aangepast op basis van de prestaties van Nederlandse clubs in de voorrondes van de Europese competities en de loting voor de Champions League-groepsfase. Uiterlijk 8 september volgen verdere aanpassingen aan de speelrondes tot de winterstop.